У Маріуполі мати залишила немовля на дитячому майданчику. Відео

25 грудня, вночі випадково плач новонародженого почула мешканка, яка проводжала гостей. Жінка підійшла до контейнерів зі сміттям та знайшла там дитину в пакеті. Вона врятувала життя покинутому хлопчику, викликала медиків і поліцейських.

Повідомлення про те, що знайдено малюка, надійшло до поліції 25-го грудня поточного року близько о 2 годині ночі. Зателефонувала жінка, яка побачила біля сміттєвих контейнерів пакет, в ньому було немовля разом з продуктами післяпологової діяльності. Ймовірно, мати одразу після пологів винесла дитя на вулицю. Скільки пробув малюк серед сміття в холоді поки сказати важко. Дитина залишилася живою завдяки тому, що жінка, яка знайшла її, відразу ж замотала немовля в теплу ковдру до прибуття медиків і поліції.

Наразі дитина знаходиться в лікарні у стані загального переохолодження. Поліцейські займаються пошуками породіллі. Цей факт попередньо кваліфіковано за ч.1 ст.135 «Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів щодо самозбереження в силу малолітства, старості, хвороби або внаслідок іншого безпорадного стану …» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 2 років позбавлення волі.

Сергій Бичин, заступник начальника Маріупольського відділу поліції:

– Зараз співробітники поліції проводять подворовий і поквартирний обхід прилеглої території з метою виявлення можливих свідків події. Будуть також направлені запити на отримання інформації про породіль Маріуполя, щоб з’ясувати, хто з мешканок повинен був народити приблизно в цей час і встановити, де перебувають їхні діти. Крім того, в портовому місті мешкає велика кількість переселенців. З ними теж буде проведена робота.

Поліція закликає громадян телефонувати на «102» і повідомляти інформацію про породіль дивної поведінки, особливо асоціальної категорії.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *