Підполковник ВСП ЗСУ вимагав хабарі з військовослужбовців

Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону спільно з відділом захисту економіки в АР Крим та м. Севастополі Департаменту захисту економіки Національної поліції України, а також оперативним підрозділом УСБУ в Миколаївській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди затримано начальника структурного підрозділу територіального відділу Військової служби правопорядку.

Підполковника затримали безпосередньо після одержання неправомірної вигоди в розмірі 3200 доларів США.

У таку суму зловмисник оцінив свої послуги за здійснення впливу на службових осіб житлової комісії військової частини та квартирно-експлуатаційного відділу м. Херсона щодо вирішення питання постановки на квартирний облік та подальше отримання одним з військовослужбовців службового житла з фондів Міністерства оборони України.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії. Офіцера затримано в порядку ст. 208 КПК України. Готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Наразі в ході проведення негласних оперативно-розшукових заходів вже задокументовано факт вимагання та одержання зазначеним підполковником хабара в сумі 4000 доларів США ще від одного військовослужбовця за здійснення впливу на прийняття уповноваженими особами рішення про розподіл службового житла.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *