Уряд перерозподілив деякі видатки державного бюджету, передбачені Міністерству соціальної політики на 2015 рік

На засіданні Уряду 23 грудня 2015 року було прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2015 рік».

Розпорядженням передбачається збільшення видатків споживання для забезпечення виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період за рахунок відповідної економії коштів за іншими бюджетними програмами, головним розпорядником бюджетних коштів, за якими є Мінсоцполітики, зокрема:

–  з одноразових виплат жінкам, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня” (15 500,0 тис. грн.);

–  з разової грошової допомоги ветеранам війни до 5 травня (1 360,0 тис. грн.);

–  із соціальних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (82 510,4 тис. грн.);

–  з виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби (5 000,0 тис. грн.);

–  із забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок (31 375,8 тис. грн.).

Прийняття розпорядження дасть можливість забезпечити фінансування компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, що передбачено статтею 119 Кодексу законів про працю України.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *