Інформація про спроби вручення Марії Приндюк повідомлення про підозру – дезінформація

Інформація, озвучена заступником Генерального прокурора України – прокурором Одеської області Давідом Сакварелідзе про начебто висунення підозри і спробу її вручення судді Апеляційного суду міста Києва Марії Приндюк – свідоме введення в оману суспільства.

Генеральна прокуратура України інформує, що Марії Приндюк слідчими ГПУ не повідомлялось про підозру і не здійснювалась спроба її вручення в будь-якій спосіб: поштою чи особисто.

Більше того, відповідно до вимог ст. 481 КПК України письмове повідомлення про підозру судді Конституційного Суду України, професійному судді, присяжному та народному засідателю на час здійснення ними правосуддя здійснюється Генеральним прокурором України або його заступником.

Також слід зазначити, що судді Апеляційного суду, ким є Марія Приндюк, відповідно до вимог КПК України не розглядають клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

Вказана суддя допитувалась як свідок у рамках кримінального провадження відносно резонансної справи Голови Апеляційного суду України Антона Чернушенко.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *