Слідчий вимагав хабара в сумі 750 доларів

Затримання здійснили працівники Управління внутрішньої безпеки ГУ Національної поліції Харківщини спільно з представниками прокуратури і СБУ. За фактом отримання неправомірної вигоди відкрито кримінальне провадження.

Оперативники Управління внутрішньої безпеки (УВБ) в Харківській області встановили, що старший слідчий одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Харківській області вимагав 750 доларів США за “вирішення питання” щодо непритягнення громадянина до кримінальної відповідальності за спричинення тілесних ушкоджень.

За матеріалами УВБ в Харківській області прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

22 грудня, слідчого затримали працівники внутрішньої безпеки, СБУ та прокуратури під час отримання грошей у сумі 6250 гривень та 500 доларів США.

За вчинення подібного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *