На космічні програми потратять більше трьох мільярдів

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки для Державного космічного агентства України передбачено в сумі 3 395 586,5 тис. грн., у тому числі по загальному фонду – 2 466 776,5 тис. грн., по спеціальному – 928 810,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері космічної діяльності” передбачено видатки у сумі 11 818,0 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду державного бюджету в обсязі 11 768,0 тис. грн., видатки спеціального фонду складають 50,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері космічної галузі, в тому числі загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України” видатки загального фонду державного бюджету на 2016 рік передбачені у сумі 223 600,0 тис. гривень.

Виділення зазначених видатків дозволить продовжити виконання окремих завдань і заходів Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013-2017 роки, зокрема:

  • зі створення та підготовки до запуску на орбіту космічного апарата “Січ-2-1”, що забезпечить глобальний огляд поверхні Землі в оптичному діапазоні з просторовим розрізненням 8 метрів;
  • зі створення оптичної космічної системи з просторовим розрізненням 2,5 метра “Січ-2М”;
  • зі створення бортової наукової апаратури, підготовки до запуску та запуск космічної системи “Мікросат-М” для реалізації широкомасштабного міжнародного космічного експерименту “Іоносат-Мікро”;
  • здійснювати провадження космічної діяльності в інтересах національної безпеки та оборони.

 

За бюджетною програмою “Управління та випробування космічних засобів” передбачені видатки у загальній сумі 110 599,8 тис. грн., в тому числі по загальному фонду – 107 639,8 тис. грн. та спеціальному (власні надходження) – 2 960,0 тис. гривень.

 

Виділення зазначених видатків дозволить:

Забезпечити підготовку наземної інфраструктури і персоналу національної системи супутникового зв’язку та проведення льотно-конструкторських випробуваннях супутника національної системи зв’язку (“Либідь”).

Підготувати наземну інфраструктуру, персоналу до управління космічними апаратами “Січ-2-1” та “Мікросат-М”.

Здійснити моніторинг території України з використанням космічних засобів з метою виявлення можливих надзвичайних ситуацій.

Забезпечити розвиток сегментів тематичної обробки інформації дистанційного зондування Землі.

Вирішити завдання з тематичної обробки інформації дистанційного зондування Землі в інтересах споживачів інформації (Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, Міністерства екології та природних ресурсів та інших).

Продовжити роботи за міжнародними проектами “Інтерферометр” та “Радіоастрон”.

Виконати завдання зі спеціального контролю за ядерними вибухами та за геофізичною обстановкою на території Землі.

Виконати завдання національної безпеки та оборони відповідно до положень про взаємодію з підрозділами Міноборони.

 

За бюджетною програмою “Утилізація твердого ракетного палива” видатки державного бюджету на 2016 рік передбачені у сумі 269 401,0 тис. гривень

За рахунок цих коштів, з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, буде проведено фінансування заходів пов’язаних із утилізацією твердого ракетного палива, зокрема, безпеки зберігання твердого ракетного палива та продуктів його переробки, утилізація твердого ракетного палива.

 

З метою виконання боргових зобов’язань за кредитами, залученими під державні гарантії для реалізації проектів “Циклон-4” та “Створення Національної супутникової системи зв’язку” у проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” за бюджетною програмою “Виконання боргових зобов’язань за кредитами, залученими під державні гарантії для реалізації проектів “Циклон-4” та “Створення Національної супутникової системи зв’язку” передбачені видатки за загальним фондом – 1 854 367,7 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою Виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей на підприємствах космічної галузі для виготовлення продукції оборонного призначення передбачені видатки за спеціального фонду в обсязі 925 800,0 тис. гривень.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *