Міністерство молоді та спорту: видатки Бюджету-2016

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки для Міністерства молоді та спорту України передбачено в сумі 1 417 041,5 тис. грн., у тому числі по загальному фонду – 1 416 791,5 тис. грн., по спеціальному – 250,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері молоді та спорту” передбачено видатки загального фонду в обсязі 20 987,5 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою “Фундаментальні та прикладні наукові дослідження у сфері молоді та спорту” у проекті Державного бюджету України на 2016 рік в цілому передбачені у сумі 4 532,3 тис. грн., з них по загальному фонду – 4 282,3 тис. грн., спеціальному – 250,0 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

 

За бюджетною програмою Методичне забезпечення у сфері спорту  на 2016 рік передбачені видатки по загальному фонду в обсязі 678,5 тис. гривень.

 

Кошти для фінансового забезпечення заходів, пов’язаних з формуванням державної політики з питань молоді передбачаються за бюджетною програмою Міністерства молоді та спорту “Здійснення заходів державної політики з питань молоді та підтримки молодіжних і дитячих громадських організацій”, обсяг якої на 2016 рік становить 22 018,1 тис. грн. або майже у 2 рази до показників 2015 року.

У наступному році за рахунок цих коштів буде забезпечуватися надання Грантів Президента України для обдарованої молоді; виплата 60 Премій Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави; надання державної підтримки молодіжним та дитячим громадським організаціям та проведення заходів з реалізації державної молодіжної політики, якими буде охоплено майже 6 % молоді в Україні (понад 700 тис. молоді), що на 15,4 % більше ніж у 2015 році.

У складі видатків вказаної бюджетної програми вперше передбачено 10 000 тис. грн. на проведення заходів з національно-патріотичного виховання молоді, за рахунок яких буде забезпечено проведення 120 заходів, до яких буде залучено понад 200,0 тис. молоді.

Для забезпечення розвитку фізичної культури і спорту інвалідів у проекті державного бюджету на 2016 рік за бюджетною програмою “Розвиток спорту інвалідів та їх фізкультурно-спортивна реабілітація” передбачаються видатки в сумі 212 487,0 тис. грн. або на 8,8 відсотка більше проти поточного року. Кошти цієї бюджетної програми будуть спрямовані на забезпечення утримання та навчально-тренувальну підготовку 315 спортсменів-інвалідів, роботу з якими будуть проводити 95 тренерів, виплати державних відзнак талановитим та перспективним спортсменам-інвалідам і їх тренерам, забезпечення функціонування Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”, участь спортсменів-інвалідів у змаганнях різного рівня, проведення навчально-тренувальних зборів, заходів з реабілітації інвалідів засобами фізичної культури і спорту, надання фінансової підтримки на діяльність Національного комітету спорту інвалідів України та підпорядкованого йому Західного реабілітаційно-спортивного центру, а також придбання обладнання, необхідного для підготовки спортсменів, включаючи національних збірних команд спортсменів-інвалідів до ХV літніх Паралімпійських ігр 2016 року.

 

Видатки, пов’язані з участю збірних команд України  в  ХV літніх Паралімпійських іграх у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 2016 року враховані за обрахованою Мінмолодьспортом потребою в сумі 183 921,7 тис. грн. по бюджетній програмі “Підготовка і участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх”, які будуть спрямовані на проведення навчально-тренувальних зборів українських команд на заключному етапі паралімпійської підготовки, інформаційне висвітлення в засобах масової інформації щодо стану підготовки спортсменів до літніх Паралімпійських ігор, оплату витрат, пов’язаних з участю українських спортсменів в цих змаганнях, а також на виплату винагород українським спортсменам-переможцям та призерам Паралімпійських ігор та їх тренерам.

 

За бюджетною програмою “Розвиток фізичної культури, спорту вищих досягнень та резервного спорту” обсяг видатків на 2016 рік визначений в сумі 676 767,0 тис. гривень.

Кошти вказаної бюджетної програми будуть спрямовані на утримання 1 700 штатних посад спортсменів і тренерів 73 штатних збірних команд з олімпійських і неолімпійських видів спорту, придбання для них спортивної форми, екіпіровки, інвентарю, відзначення державними стипендіями талановитих та перспективних спортсменів і їх тренерів та видатних діячів фізичної культури і спорту, виплату винагород спортсменам за результатами їх виступів на міжнародних змаганнях та їх тренерам, функціонування Управління з матеріально-технічного забезпечення спортивних заходів “Укрспортзабезпечення”, Національного антидопінгового центру, Державної школи вищої спортивної майстерності, Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, проведення навчально-тренувальних зборів для спортсменів всіх категорій та забезпечення їх участі у змаганнях різного рівня, надання фінансової допомоги базам олімпійської підготовки для оплати комунальних послуг, проведення поточних ремонтів.

Також у складі видатків, вказаної бюджетної програми передбачено кошти на створення та забезпечення функціонування центру олімпійської підготовки з художньої гімнастики.

 

Для надання фінансової підтримки на діяльність громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості у проекті державного бюджету на 2016 рік за бюджетною програмою “Фінансова підтримка громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування” видатки передбачаються із зростанням проти поточного року на 19 відсотків в сумі 38 206,6 тис. гривень.

До складу даної бюджетної програми включено передані видатки бюджетної програми “Державна підтримка Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос” на організацію та проведення роботи з розвитку фізичної культури і спорту серед сільського населення” на фінансову підтримку фізкультурно-спортивних товариств, яка виконувалася Міністерством аграрної політики та продовольства.

Кошти цієї програми будуть спрямовані на фінансову підтримку діяльності фізкультурно-спортивних товариств “Україна”, “Спартак”, “Колос”, для проведення роботи з розвитку фізичної культури і спорту серед різних верств населення, утримання 3-х центральних рад цих товариств, 3-х центральних шкіл вищої спортивної майстерності, проведення організаційно-методологічних заходів, масових фізкультурно-спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів, всеукраїнських змагань серед різних верств населення, підготовку спортсменів товариств до змагань, а також на підтримку Спортивного комітету України та Національного олімпійському комітету України для розвитку та популяризації олімпійських і неолімпійських видів спорту.

 

Видатки, пов’язані з участю збірних команд України  в ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року та у ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2016 року (м. Ліллехамер, Норвегія) враховані за обрахованою Мінмолодьспортом потребою в сумі 257 442,8 тис. грн. по бюджетній програмі “Підготовка і участь національних збірних команд в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських та Європейських іграх”. Із зазначеної суми на підготовку та участь збірної команди України в ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2016 року (м. Ліллехамер, Норвегія) буде спрямовано 7 522,8 тис. грн., у ХХХІ Олімпійських іграх 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) буде спрямовано 249 920,0 тис. грн.

Зазначені кошти будуть спрямовані на проведення навчально-тренувальних зборів українських команд на заключному етапі олімпійської підготовки, інформаційне висвітлення в засобах масової інформації щодо стану підготовки спортсменів до літніх Олімпійських ігор та зимових Юнацьких Олімпійських ігор, оплату витрат, пов’язаних з участю українських спортсменів в цих змаганнях, а також на виплату винагород українським спортсменам-переможцям та призерам Олімпійських та Юнацьких Олімпійських ігор та їх тренерам.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *