Скільки виділять з бюджету на розвиток стратегічнї аграрної галузі?

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки для Міністерства аграрної політики та продовольства України передбачено в сумі 3 427 784,0 тис. грн., у тому числі по загальному фонду –1 313 140,1 тис. грн., по спеціальному – 2 114 643,9 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Загальне керівництво та управління у сфері агропромислового комплексу” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 84 793,5 тис. гривень.

 

З метою покращання фінансового стану підприємств АПК та нарощування темпів виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції у 2016 році збережено функціонування механізму часткової компенсації підприємствам АПК відсоткової ставки за банківськими кредитами у зв’язку з чим передбачаються видатки загального фонду за бюджетною програмою Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів в обсязі 300 000,0 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою Дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері розвитку агропромислового комплексу, підготовка наукових кадрів, наукові розробки у сфері стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, дослідження та експериментальні розробки у сфері агропромислового комплексу у проекті Державного бюджету України на 2016 рік в цілому передбачені у сумі 86 762,8 тис. грн., з них по загальному фонду – 49 572,8 тис. грн., спеціальному – 37 190,0 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

 

За бюджетною програмою Підвищення кваліфікації фахівців агропромислового комплексуна 2016 рік передбачені видатки в обсязі 14 315,9 тис. грн., у тому числі видатки по загальному фонду – 7 682,9 тис. грн., спеціальному фонду – 6 633 тис. гривень.

 

За рахунок коштів загального фонду у 2016 році за бюджетною програмою “Ліквідація та екологічна реабілітація території впливу гірничих робіт державного підприємства “Солотвинський солерудник” Тячівського району Закарпатської області” передбачаються видатки  в обсязі 3 024,0 тис. гривень.

 

У 2016 році за бюджетною програмою “Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі” за рахунок спеціального фонду державного бюджету передбачено 5 000 тис. грн. на забезпечення закупівлі насіння сільськогосподарських культур до державного резервного насіннєвого фонду.

 

З метою забезпечення належної якості об’єктів державного цінового регулювання в державному інтервенційному фонді, підвищення маневреності в управлінні ними на 2016 рік передбачені видатки за спеціальним фондом в сумі 100 000,0 тис. грн. за бюджетною програмою Витрати Аграрного фонду пов’язані з комплексом заходів із зберігання, перевезення, переробки та експортом об’єктів державного цінового регулювання державного інтервенційного фонду.

 

Проектом державного бюджету на 2016 рік за бюджетною програмою “Організація і регулювання діяльності установ в системі агропромислового комплексу та забезпечення діяльності Аграрного фонду” передбачено видатки загального фонду державного бюджету у обсязі 13 040,4 тис. грн., за рахунок яких буде забезпечено проведення контрольно-інспекторських функцій з реалізації державної політики у сфері агропромислового комплексу та забезпечено діяльність Аграрного фонду.

 

У 2016 році також буде збережена підтримка фермерських господарств за рахунок коштів спеціального фонду за бюджетною програмою Надання кредитів фермерським господарствам в обсязі 15 819,2 тис. грн., а також надання кредитів для здійснення операцій фінансового лізингу за рахунок коштів спеціального фонду за бюджетною програмою Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі на умовах фінансового лізингу в обсязі 3 818,4 тис. гривень.

 

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік за рахунок коштів загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою “Державна підтримка галузі тваринництва” передбачається 50 000 тис. грн., які будуть спрямовані на часткове відшкодування суб’єктам господарювання агропромислового комплексу вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження та племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, племінних свинок та кнурців, племінних вівцематок, баранів та ярок.

 

У 2016 році надання кредитів за бюджетною програмою Формування Аграрним фондом державного інтервенційного фонду, а також закупівлі матеріально-технічних ресурсів для потреб сільськогосподарських товаровиробників за спеціальним фондом у сумі 1 400 000,0 тис. грн. дозволить здійснити заходи по забезпеченню стабільної цінової ситуації на організованому аграрному ринку та сприятиме підтримці належного рівня продовольчої безпеки населення.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері ветеринарної медицини та фітосанітарної служби України” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 47 161,8 тис. гривень.

Видатки передбачені для завершення реорганізації Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

 

Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації у країні на 2016 рік визначено видатки загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою “Протиепізоотичні заходи та участь у Міжнародному епізоотичному бюро” в обсязі 56 856,7 тис. гривень.

Зазначені кошти передбачається спрямувати на протиепізоотичні заходи з метою своєчасного проведення профілактичних, упереджувальних заходів та ліквідації спалахів гостроінфекційних хвороб, в тому числі спільних для тварин та людини.

 

З метою здійснення державного ветеринарного контролю, а також нагляду за охороною території України від занесення з території інших країн, або з карантинної зони збудників заразних хвороб під час експорту, імпорту і транзиту об’єктів ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, що проводиться інспекторами на прикордонних і транспортних пунктах державного ветеринарно-санітарного контролю та проведення лабораторних досліджень на наявність збудників хвороб рослин на 2016 рік передбачаються видатки за бюджетною програмою “Організація і регулювання діяльності установ ветеринарної медицини та фітосанітарної служби” в обсязі 442 177,8 тис. грн., у тому числі за рахунок загального фонду – 148 019,3 тис. грн. та за рахунок спеціального фонду –294 158,5 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері рибного господарства”  передбачено видатки у сумі 91 690 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду в обсязі 91 640 тис. гривень.

Видатки спеціального фонду складають 50,0 тис. гривень.

 

З метою здійснення охорони водних живих ресурсів, регулювання рибальства, відтворення рибних запасів у внутрішніх водоймах України за бюджетною програмою “Організація діяльності рибовідтворювальних комплексів та інших бюджетних установ у сфері рибного господарства” у 2016 році передбачено спрямувати видатки в обсязі 37 823,5 тис. грн., у тому числі за рахунок загального фонду державного бюджету – 37 803,5 тис. грн. та за рахунок спеціального фонду –20,0 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою “Прикладні науково-технічні розробки, виконання робіт за державними замовленнями у сфері рибного господарства” у проекті Державного бюджету України на 2016 рік по загальному фонду передбачені у сумі 734,0 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

 

За бюджетною програмою “Міжнародна діяльність у галузі рибного господарства” у 2016 році передбачено видатки в сумі 4 500,0 тис. грн. за рахунок загального фонду державного бюджету, які буде спрямовано на сплату внесків до бюджетів міжнародних рибогосподарських організацій та на участь у міжнародних заходах.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері лісового господарства” передбачено видатки у сумі 43 315,3 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду в обсязі 43 299,5 тис. гривень.

Видатки спеціального фонду складають 15,8 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою Дослідження, прикладні розробки та підготовка наукових кадрів у сфері лісового господарства у проекті Державного бюджету України на 2016 рік в цілому передбачені у сумі 8 008,0 тис. грн., з них по загальному фонду – 5 038,0 тис. грн., спеціальному – 2 970,0 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт та здійснення підготовки наукових кадрів.

 

У проекті державного бюджету на 2016 рік за бюджетною програмою “Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді” планується спрямувати видатки у сумі 78 597,3 тис. грн., з яких за рахунок загального фонду державного бюджету 64 991,6 тис. грн. та спеціального фонду – 13 605,7 тис. гривень.

За рахунок вищезазначених коштів буде здійснено заходи з лісовпорядкування, авіаційної та наземної охорони лісів від пожеж, проведення боротьби зі шкідниками та хворобами лісу, забезпечення функціонування державної лісової охорони та збереження природно-заповідного фонду України, створення захисних лісових насаджень та полезахисних лісових смуг.

 

За бюджетною програмою “Здійснення державного контролю у галузі сільського господарства” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 1977,8 тис. гривень.

Видатки передбачені для завершення ліквідації Державної інспекції сільського господарства України.

 

Видатки за бюджетною програмою “Наукова і організаційна діяльність президії Національної академії аграрних наук України” проектом державного бюджету на 2016 рік передбачаються в цілому у сумі 19 647,8 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду – 19 014,7 тис. грн., спеціального фонду – 633,1 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Фундаментальні дослідження, прикладні наукові і науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері агропромислового комплексу, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка технічного забезпечення наукових установ, розвитку наукової інфраструктури та об’єктів, що становлять національне надбання” проектом державного бюджету передбачаються в цілому видатки у сумі 492 558,6 тис. грн., у тому числі видатки загального фонду складають 260 530,5 тис. грн., спеціального фонду – 232 028,1 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт з пріоритетних напрямів та здійснення підготовки наукових кадрів.

 

З метою впровадження у виробництво високоврожайних сортів і гібридів сільськогосподарських культур та садивного матеріалу, розвитку племінного тваринництва та птахівництва, підвищення племінних та продуктивних якостей тварин, забезпечення докорінного поліпшення земель у проекті державного бюджету на 2016 рік за бюджетною програмою “Здійснення заходів щодо підтримки науково-дослідних господарств” планується спрямувати видатки в сумі 2 629,9 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою “Збереження природно-заповідного фонду в біосферному заповіднику “Асканія-Нова” на 2016 рік складають 13 531,3 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду – 10 831,3 тис. грн., видатки спеціального фонду – 2 700,0 тис. гривень.

Зазначені кошти будуть спрямовані на збереження біорізноманіття в біосферному заповіднику “Асканія-Нова” та утримання території та утримання екосистем зоопарків та дендропарків, вивчення, розведення, розмноження, розселення в зоокуточки і зоопарки та повернення в природні умови тварин і рослин, впровадження інтродукованих видів у флору і фауну України.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *