Стало відомо, скільки Мінекологої отримає бюджетних коштів

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки для Міністерства екології та природних ресурсів України передбачено в сумі 4 564 597,3 тис. грн., у тому числі по загальному фонду – 3 673 516,7 тис. грн., по спеціальному – 891 080,6тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Загальне керівництво та управління у сфері екології та природних ресурсів” передбачено видатки у сумі 41 250,4 тис. грн., у тому числі видатки загального фонду передбачені в обсязі 23 147,6 тис. грн., видатки спеціального фонду складають 18 102,8 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері природоохоронної діяльності, фінансова підтримка підготовки наукових кадрів у проекті Державного бюджету України на 2016 рік в цілому передбачені у сумі 18 901,3 тис. грн., з них по загальному фонду – 13 601,3 тис. грн., спеціальному – 5 300,0 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

 

За бюджетною програмою Підвищення кваліфікації та перепідготовка у сфері екології та природних ресурсів, підготовка наукових та науково-педагогічних кадрівна 2016 рік передбачені видатки в обсязі 17 507,7 тис. грн., у тому числі видатки по загальному фонду – 9 723,2 тис. грн., спеціальному фонду – 7 784,5 тис. гривень.

 

Бюджетна програма “Збереження природно-заповідного фонду” спрямована на збереження, відтворення і ефективне використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду як національного надбання, забезпечення науково-обґрунтованого розвитку заповідної справи в Україні.

Зокрема, на утримання 42 установ природно-заповідного фонду, що знаходяться в підпорядкуванні Мінприроди, площею 1 092,2 тис. га у 2016 році із загального фонду державного бюджету передбачається спрямувати видатки в сумі 131 564,6 тис. гривень. Кошти спеціального фонду на 2016 рік по зазначеній бюджетній програмі заплановані в обсязі 8 788,6 тис. гривень.

Використання зазначених коштів дозволить забезпечити збереження природно-заповідного фонду на територіях та установах природно-заповідного фонду, в яких знаходяться 284 види рослин та 175 видів тварин, занесених до Червоної книги України.

 

За бюджетною програмою “Здійснення природоохоронних заходів” у проекті державного бюджету на 2016 рік передбачені видатки в сумі 232 355,0 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду – 221 727,0 тис. грн., видатки спеціального фонду 10 628,0 тис. гривень. Вказані видатки передбачається спрямувати на здійснення природоохоронних заходів щодо забезпечення раціонального використання і зберігання відходів, збереження природно-заповідного фонду, участь у діяльності міжнародних організацій природоохоронного спрямування (у тому числі сплата членських внесків), охорону атмосферного повітря, екологічний моніторинг, охорону і раціональне використання водних ресурсів, природних рослинних ресурсів і ресурсів тваринного світу.

 

За бюджетною програмою “Здійснення заходів щодо реалізації пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього природного середовища” у проекті державного бюджету на 2016 рік передбачені видатки спеціального фонду в обсязі 1 000,0 тис. гривень.

 

У 2016 році з метою забезпечення збирання, оброблення, систематизації, аналізу та накопичення інформації, необхідної для проведення підготовки Національного кадастру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів, а також удосконалення національної системи оцінки антропогенних викидів та абсорбції парникових газів враховано видатки загального фонду за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності Національного центру обліку викидів парникових газів” сумі 1 310,5 тис. гривень.

 

З метою реалізації механізмів Кіотського протоколу в 2016 році за бюджетною програмою “Державна підтримка заходів, спрямованих на зменшення обсягів викидів (збільшення абсорбції) парникових газів, в тому числі на утеплення приміщень закладів соціального забезпечення, на розвиток міжнародного співробітництва з питань зміни клімату”, видатки спеціального фонду визначені у сумі 5 000 тис. грн. за рахунок коштів від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів, передбаченого статтею 17 Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері екологічних інвестицій” плануються видатки загального фонду в обсязі 141,2 тис. гривень.

Видатки передбачені для завершення ліквідації Державного агентства екологічних інвестицій України.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері геологічного вивчення та використання надр” передбачені видатки у сумі 19 759,5 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду передбачені в обсязі 10 709,5 тис. грн., видатки спеціального фонду складають 9 050 тис. гривень.

Видатки загального фонду державного бюджету на 2016 рік за бюджетною програмою “Розвиток мінерально-сировинної бази” передбачаються у сумі 100 000,0 тис. гривень. Основною метою бюджетної програми є забезпечення реалізації Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року.

У 2016 році завданням бюджетної програми є продовження робіт з одержання приросту запасів та ресурсів нафти, газу, вугілля, урану, залізних руд, золота та інших корисних копалин з метою скорочення (або недопущення) їх імпорту.

Крім приростів запасів корисних копалин, також передбачається виконати роботи, спрямовані на буріння артезіанських свердловин та регіональне геологічне і гідрогеологічне вивчення надр.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері екологічного контролю” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 136 705,8 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері радіаційного захисту населення” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 676,1 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері водного господарства” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 10 403,4 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державним замовленням у сфері розвитку водного господарства у проекті Державного бюджету України на 2016 рік передбачені по загальному фонду у сумі 165,5 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

 

За бюджетною програмою Підвищення кваліфікації кадрів у сфері водного господарства на 2016 рік передбачені видатки в обсязі 4 234,8 тис. грн., у тому числі видатки по загальному фонду – 2 640,9 тис. грн., спеціальному фонду – 1 593,9 тис. гривень.

 

З метою реалізації заходів по забезпеченню потреб населення та галузей економіки у водних ресурсах, забезпечення функціонування водогосподарсько-меліоративного комплексу, що знаходиться у державній власності, ефективної віддачі у сільськогосподарському виробництві меліоративних фондів, поліпшення екологічного стану меліорованих земель, здійснення державного моніторингу вод, попередження шкідливої дії вод та ліквідація її наслідків, здійснення міжнародного співробітництва по використанню та охороні вод у проекті державного бюджету за бюджетною програмою “Експлуатація державного водогосподарського комплексу та управління водними ресурсами” у проекті державного бюджету на 2016 рік плануються видатки із загального фонду державного бюджету в обсязі 1 073 084,6 тис. грн., в тому числі для здійснення водообміну в Краснопавлівському водосховищі – 60 000 тис. гривень.

Видатки спеціального фонду за бюджетною програмою враховано в сумі 823 832,8 тис. гривень.

 

У 2016 році на здійснення протипаводкових заходів враховано кошти загального фонду бюджету за бюджетною програмою “Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, в тому числі в басейні р. Тиса у Закарпатській області” у сумі 200,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління діяльністю у зоні відчуження” видатки загального фонду встановлені у сумі 5 663,9 тис. гривень.

За рахунок передбачених програмою бюджетних асигнувань буде забезпечено збільшення видатків на оплату праці та комунальних послуг і енергоносіїв.

 

За бюджетною програмою “Внески України до Чорнобильського фонду “Укриття” та до рахунку ядерної безпеки ЄБРР” у проекті бюджету на 2016 рік передбачено видатки загального фонду бюджету у обсязі 601 189,6 тис. гривень.

У 2016 році видатки будуть спрямовуватися на виконання Україною міжнародних зобов’язань з метою наповнення Чорнобильського фонду “Укриття”.

 

Видатки за бюджетною програмою Радіологічний захист населення та екологічне оздоровлення території, що зазнала радіоактивного забруднення передбачено в обсязі 071,4 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою Збереження етнокультурної спадщини районів, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи передбачено в обсязі 3 552,6 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво  комплексу “Вектор” та експлуатація його об’єктів” передбачені  видатки загального фонду державного бюджету у сумі 56 049,4 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок цих коштів передбачається провести дезактивацію 10,8 тонн спецодягу та засобів індивідуального захисту; зібрати та прийняти на тимчасове контейнерне зберігання 47,2 тонн радіоактивних відходів і відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання; забезпечити безаварійну роботу пунктів захоронення радіоактивних відходів і відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання, а також утримання та експлуатацію збудованих об’єктів комплексу “Вектор”.

 

За бюджетною програмою “Підтримка екологічно безпечного стану у зонах відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення” передбачені видатки загального фонду державного бюджету у сумі 208 016,6 тис. гривень.

У 2016 році ці кошти передбачається спрямувати на збирання, переробку та переведення в екологічно безпечний стан 4,8 тис. куб. м радіоактивних відходів; здійснення наземного патрулювання 240,6 тис. га лісів і перелогових земель з метою їх охорони від пожеж, лісопорушень та браконьєрства.

 

За бюджетною програмою “Підтримка у безпечному стані енергоблоків та об’єкта “Укриття” та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС” на 2016 рік передбачені видатки загального фонду державного бюджету у сумі 998 224,2 тис. гривень.

У 2016 році передбачається забезпечити: звільнення енергоблоків Чорнобильської АЕС №№ 1-3 від рідких РАВ в обсязі 0,1 тис. куб. м, які утворилися під час проведення робіт по дезактивації устаткування та внутрішніх приміщень станцій; передачу на захоронення 0,3 тис. куб. м твердих радіоактивних відходів; введення в експлуатацію 1 об’єкта по поводженню з радіоактивними відходами; підготовку до зняття з експлуатації 3 атомних енергоблоків Чорнобильської АЕС, а також компенсацію Пенсійному фонду виплат пенсій пільговим категоріям працівників.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *