На культуру наступного року потратять 2,5 мільярда

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки для Міністерства культури України передбачено в сумі 2 587 422,2 тис. грн., у тому числі по загальному фонду – 2 344 486,2 тис. грн., по спеціальному – 242 936,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Загальне керівництво та управління у сфері культури” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 24 946 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою Прикладні розробки у сфері розвитку культуриу проекті Державного бюджету України на 2016 рік в цілому передбачені у сумі 9 802,6 тис. грн., з них по загальному фонду – 4 602,6 тис. грн., спеціальному – 5 200,0 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

 

За бюджетною програмою Надання загальної та спеціальної освіти мистецькими (художніми, музичними, хореографічними) загальноосвітніми школами (школами-інтернатами) та позашкільними навчальними закладами на 2016 рік передбачені видатки в обсязі 83 986,8 тис. грн., у тому числі видатки по загальному фонду – 82 625,7 тис. грн., спеціальному фонду – 1 361,1 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою Підготовка кадрів для сфери культури і мистецтва вищими навчальними закладами III і IV рівнів акредитації та методичне забезпечення діяльності навчальних закладів на 2016 рік передбачені видатки в обсязі 635 265,2 тис. грн., у тому числі видатки по загальному фонду – 495 855,7 тис. грн., спеціальному фонду – 139 409,5 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів та підготовка науково-педагогічних кадрів у сфері культури і мистецтва, підготовка кадрів акторської майстерності для національних мистецьких та творчих колективів на 2016 рік передбачені видатки в обсязі 51 547,6 тис. грн., у тому числі видатки по загальному фонду – 11 425,3 тис. грн., спеціальному фонду – 40 122,3 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою “Фінансова підтримка національних творчих спілок у сфері культури і мистецтва та заходи Всеукраїнського товариства “Просвіта” по загальному фонду передбачено на 2016 рік у обсязі 6 185,3 тис. гривень.

За рахунок зазначених коштів планується провести культурно-мистецькі  заходи  національних творчих спілок, їх регіональних відділень, проведення міжнародних та всеукраїнських фестивалів, свят, конкурсів  концертів, художніх та тематичних виставок, конференцій, семінарів, інших  культурно-мистецьких заходів Всеукраїнського товариства “Просвіта”.

 

Видатки за бюджетною програмою “Фінансова підтримка національних театрів” по загальному фонду передбачені на 2016 рік у обсязі 536 953,1 тис. гривень.

 

За державною програмою “Фінансова підтримка національних художніх колективів, концертних організацій та їх дирекції, національних і державних циркових організацій” передбачено на 2016 рік по загальному фонду видатки у обсязі 326 016,6 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Гранти Президента України молодим діячам мистецтва для створення і реалізації творчих проектів, премії і стипендії за видатні досягнення у галузі культури, літератури, мистецтва” на 2016 рік передбачено видатки за загальним фондом у обсязі 10 532,2 тис. гривень.

Видатки будуть спрямовані на виплату грантів Президента України молодим діячам мистецтва, премій, державних та довічних стипендій за видатні досягнення у галузі культури, літератури і мистецтва, державних стипендій для підтримки діячів літератури та мистецтва, стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва.

За бюджетною програмою “Здійснення концертно-мистецьких та культурологічних загальнодержавних заходів, заходів з виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей та молоді, заходів, пов’язаних із забезпеченням свободи совісті та релігії, державна підтримка регіональних культурних ініціатив та аматорського мистецтва, поповнення експозицій музеїв та репертуарів театрів, концертних та циркових організацій, забезпечення розвитку та застосування української мови” на 2016 рік передбачено видатки за загальним фондом у обсязі 38 350,0 тис. гривень. 

У наступному році планується провести культурно-мистецькі та культурологічні загальнодержавні заходи, і надати державну підтримку регіональним культурним ініціативам та аматорського мистецтва, заходи із виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей та молоді, заходи, пов’язані із забезпеченням свободи совісті та релігії, заходи із забезпечення розвитку та застосування української мови.

 

За бюджетною програмою “Забезпечення діяльності національних музеїв, національних і державних бібліотек” у 2016 році передбачено видатки у обсязі 332 374,7 тис. грн., з яких по загальному фонду – 312 584,5 тис. грн., по спеціальному фонду – 19 790,2 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Заходи з відтворення культури національних меншин, заходи Української Всесвітньої Координаційної Ради, заходи з реалізації  Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, заходи щодо встановлення культурних зв’язків з українською діаспорою, заходи щодо зміцнення зв’язків закордонних українців з Україною та забезпечення міжнародної діяльності у сфері міжнаціональних відносин” на 2016 рік передбачається по загальному фонду спрямувати видатки у обсязі 900 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Фінансова підтримка друкованих періодичних видань культурологічного напрямку, газет мовами національних меншин, фінансова підтримка гастрольної діяльності вітчизняних виконавців” у 2016 році планується виділити 7 431,4 тис. гривень.

За рахунок вказаних коштів передбачається надати фінансову підтримку друкованим періодичним культурологічним виданням, засновником яких є Міністерство культури, газетам мовами національних меншин.

 

За бюджетною програмою “Надання фінансової підтримки державному підприємству “Кримський дім” у 2016 році планується виділити 3 422,6 тис. гривень.

За рахунок вказаних коштів передбачається надати фінансову підтримку для забезпечення прав і свобод громадян України, у тому числі корінних народів та національних меншин.

 

За бюджетною програмою “Збереження історико-культурної та архітектурної спадщини в національних і державних заповідниках, здійснення заходів з охорони культурної спадщини, паспортизація, інвентаризація та реставрація пам’яток архітектури, культури та світової спадщини ЮНЕСКО” на 2016 рік передбачено видатки у сумі 219 570,8 тис. грн., в тому числі по загальному фонду 184 017,9 тис. грн., видатки по спеціальному фонду враховано у сумі 35 552,9 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері кінематографії” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 4 242,1 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Створення та розповсюдження національних фільмів, фінансова підтримка державного підприємства “Національний центр Олександра Довженка” видатки на 2016 рік передбачено у обсязі 265 500,0 тис. грн., у тому числі за загальним фондом –264 000,0 тис. грн., за спеціальним фондом – 1 500 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Здійснення концертно-мистецьких, культурологічних заходів у сфері кінематографії, фінансова підтримка Національної спілки кінематографістів України” на 2016 рік передбачено по загальному фонду 3 300,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Гранти Президента України молодим діячам мистецтва для створення і реалізації творчих проектів в сфері кінематографії та премії за видатні досягнення у галузі кінематографії” видатки на 2016 рік передбачено в сумі 100,0 тис. гривень.

 

Видатки загального фонду державного бюджету на 2016 рік за бюджетною програмою “Наукова і організаційна діяльність президії Національної академії мистецтв України” передбачаються у сумі 9 137,4 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Фундаментальні дослідження та підготовка наукових кадрів у сфері мистецтвознавства” передбачені видатки загального фонду у сумі 6 935,3 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт з пріоритетних напрямів та здійснення підготовки наукових кадрів.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері відновлення та збереження національної пам’яті” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 5 922,5 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Заходи з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної памяті, створення та забезпечення діяльності Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності” у проекті Державного бюджету України на 2016 рік передбачено видатки загального фонду у сумі 5 000,0 тис. гривень.

 






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *