На що витрачатиме бюджетні гроші МЗС наступного року?

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки для Міністерства закордонних справ України передбачено у сумі 2 701 411,1 тис. грн., у тому числі по загальному фонду – 2 697 793,3 тис. грн., по спеціальному – 3 617,8 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері державної політики щодо зовнішніх відносин” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 73 685,8 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Внески України до бюджетів ООН, органів і спеціалізованих установ системи ООН, інших міжнародних організацій та конвенційних органів” враховано кошти загального фонду державного бюджету у сумі 602 390,1 тис. гривень.

 

Для реалізації бюджетної програми “Функціонування закордонних дипломатичних установ України та розширення мережі власності України для потреб цих установ” враховані кошти загального фонду державного бюджету у сумі 1 943 792,1 тис. гривень.

У складі спеціального фонду враховані видатки у сумі 1 952,1 тис. грн., які планується отримати у 2016 році підприємством комплексного обслуговування Посольства України в Російській Федерації як власні надходження від господарської діяльності з подальшим їх спрямуванням на утримання цього підприємства.

 

З метою виконання бюджетної програми “Реалізація Міністерством закордонних справ України повноважень з проведення зовнішньої політики України, організація і контроль за діяльністю закордонних дипломатичних установ України” враховані кошти загального фонду державного бюджету у сумі 30 000,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Забезпечення головування України у міжнародних інституціях” враховані кошти загального фонду державного бюджету в обсязі 5 900,0 тис. грн. на забезпечення реалізації комплексу заходів, пов’язаних із членством та головуванням України в Раді Безпеки ООН.

 

За бюджетною програмою Підготовка та підвищення кваліфікації кадрів для сфери міжнародних відносин, підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби, які віднесені до п’ятої-сьомої категорій державних службовців, проведення прикладних досліджень у галузі міжнародних відносин, зовнішньої політики та дипломатії на 2016 рік передбачені видатки в обсязі 12 816,0 тис. грн., у тому числі видатки по загальному фонду – 11 150,3 тис. грн., спеціальному фонду – 1 665,7 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Фінансова підтримка забезпечення міжнародного позитивного іміджу України, заходи щодо підтримки зв’язків з українцями, які проживають за межами України” на 2016 рік по загальному фонду передбачено 7 000 тис. гривень.

За рахунок зазначених коштів планується провести культурно-освітні та культурно-мистецькі заходи, видати наукові публіцистичні, художні твори та збірки для закордонних українців.

 

Для реалізації бюджетної програми “Документування громадян та створення і забезпечення функціонування інформаційно-телекомунікаційних систем консульської служби” враховані кошти загального фонду державного бюджету у сумі 23 875,0 тис. гривень.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *