Скільки бюджетних коштів потратить наступного року Мінекономіки?

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки для Міністерства економічного розвитку і торгівлі України передбачено в сумі 2 996 947,9 тис. грн., у тому числі по загальному фонду – 977 938,1 тис. грн., по спеціальному – 2 019 009,8 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері економічного розвитку і торгівлі” передбачено видатки у загальному обсязі  198 377,2 тис. грн., у тому числі видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 162 347,2 тис. грн., видатки спеціального фонду – 36 030,0 тис. гривень, у тому числі для забезпечення функціонування регіональних центрів з інвестицій та розвитку.

 

Для виконання фінансових зобов’язань із сплати внеску України до Світової організації торгівлі та до СОSМЕ за бюджетною програмою “Внески України до бюджету СОТ, за участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (СОSМЕ), до Єдиного бюджету органів СНД” враховані кошти загального фонду державного бюджету у сумі 33 373,5 тис. гривень.

 

У проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” за бюджетною програмою “Забезпечення двостороннього співробітництва України з іноземними державами та міжнародними організаціями, інформаційне та організаційне забезпечення участі України у міжнародних форумах, конференціях, виставках” передбачені видатки за загальним фондом – 39 606,2 тис. гривень.

Основною метою є розширення співробітництва України з іноземними державами та міжнародними організаціями, забезпечення участі України у міжнародних форумах, конференціях, виставках для просування вітчизняних товарів та послуг на зовнішній ринок, збільшення надходжень іноземних інвестицій у національну економіку, розширення міжнародних торгівельно-економічних зв’язків, підвищення міжнародного іміджу України як держави з ринковою економікою, а також пошук ділових партнерів, сплата щорічних членських внесків до бюджетів міжнародних організацій.

 

У проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” за бюджетною програмою “Підвищення кваліфікації державних службовців у сфері економіки” передбачені видатки за спеціальним фондом – 134,9 тис. гривень.

 

На 2016 рік для випуску спеціалізованого періодичного видання – журналу “Економіка України”, засновником якого є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, та забезпечення функціонування веб-порталу з питань державних закупівель за бюджетною програмою “Фінансова підтримка видань з економічних питань і забезпечення функціонування веб-порталу з питань державних закупівель” передбачаються видатки а загальним фондом у сумі 17 837,6 тис. гривень.

 

Видатки за бюджетною програмою “Збереження та функціонування національної еталонної бази, забезпечення функціонування служб, прикладні наукові і науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням у сфері стандартизації, метрології та еталонної бази, гармонізація національних стандартів з міжнародними та європейськими, підготовка наукових кадрів у сфері економічного розвиткуу проекті Державного бюджету України на 2016 рік в цілому передбачені у сумі 34 610,3 тис. грн., з них по загальному фонду – 33 219,9 тис. грн., спеціальному – 1 390,4 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, розробка національних стандартів, гармонізованих з міжнародними та європейськими, підготовка наукових кадрів.

 

У проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” за бюджетною програмою “Виконання програми “Сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар’єрів у торгівлі між Україною та Європейським союзом” передбачені видатки за спеціальним фондом – 1 000,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд” видатки загального фонду державного бюджету на 2016 рік передбачені у сумі 23 850 тис. гривень.

Кошти спрямовуються на забезпечення життєдіяльності Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, і, зокрема, на утримання дирекції комбінату, працівників бази комплектування устаткування та приладів, об’єктів незавершеного будівництва комбінату та забезпечення їх охорони.

 

Для реалізації бюджетної програми “Функціонування торгових представництв за кордоном” враховані кошти загального фонду державного бюджету у сумі 36 400,0 тис. гривень.

 

У проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” за бюджетною програмою “Виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначенняпередбачено видатки за спеціальним фондом у обсязі 785 180,0 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері захисту прав споживачів” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 5 134,7 тис. гривень.

Видатки передбачені для завершення реорганізації Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері державного резерву” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 15 329,5 тис. гривень.

 

У 2016 році фінансування витрат підприємств системи державного резерву та відповідальних зберігачів щодо обслуговування запасів державного резерву буде здійснюватися за бюджетною програмою “Обслуговування державного матеріального резерву”.

Видатки на зазначену мету передбачені у сумі 225 123,тис. грн., з яких по загальному фонду 61 288,тис. грн., що на 5 177,8 тис. грн. більше ніж у 2015 році. Зокрема, видатки на оплату праці збільшено на 1 289,1 тис. гривень.

Видатки спеціального фонду складають 163 835,0 тис. грн. які планується забезпечити за рахунок 10 відсотків надходжень від реалізації матеріальних цінностей державного резерву (111 832,0 тис. грн.), реалізації розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву (2 000,0 тис. грн.) та власних надходжень підприємств системи державного резерву (50 003,0 тис. грн.).

 

У проекті державного бюджету на 2016 рік видатки спеціального фонду на поповнення запасів державного резерву відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України номенклатури та норм накопичення передбачені за бюджетною програмою Накопичення (приріст) матеріальних цінностей державного матеріального резерву у сумі 1 006 491,0 тис. грн., що на 445 377,0 тис. грн. більше порівняно з 2015 роком.

Зазначені видатки будуть забезпечені за рахунок 90 відсотків надходжень від реалізації матеріальних цінностей державного резерву.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері інвестиційної діяльності та управління національними проектами” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 184,7 тис. гривень.

Видатки передбачені для завершення ліквідації Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

 

За бюджетною програмою “Керівництво у сфері інтелектуальної власності” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 7 891,1 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері статистики” передбачено видатки у сумі 516 162,8 тис. грн., у тому числі видатки загального фонду передбачені в обсязі 491 214,3 тис. грн., видатки спеціального фонду складають 24 948,5 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Статистичні спостереження та переписи” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 8 683,1 тис. гривень.

 

У проекті Державного бюджету України на 2016 рік видатки за бюджетною програмою “Щоквартальна плата домогосподарствам за ведення записів доходів, витрат та інших відомостей під час проведення обстеження умов їх життя враховані у сумі 5 498,3 тис. гривень.

 

Видатки загального фонду за бюджетною програмою  Прикладні розробки, підготовка наукових кадрів у сфері державної статистики у проекті Державного бюджету України на 2016 рік передбачені у сумі 1 118,5 тис. гривень.

У 2016 році за рахунок видатків бюджету передбачається виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт з пріоритетних напрямів та здійснення підготовки наукових кадрів.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері експортного контролю” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 7 134,4 тис. гривень.

 

За бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері контролю за цінами” видатки загального фонду державного бюджету передбачені в обсязі 288,4 тис. гривень.

Видатки передбачені для завершення ліквідації Державної інспекції України з контролю за цінами.

 

За бюджетною програмою Мобілізаційна підготовка галузей національної економіки України видатки загального фонду збільшено проти 2015 року на 792,1 тис. грн. та передбачені у сумі 27 538,2 тис. гривень.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *