У Києві викрито міжрегіональний конвертаційний центр з обігом у понад 200 млн гривень

Спільними зусиллями Київської місцевої прокуратури № 5 м. Києва (Оболонський район) та співробітників ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ліквідовано міжрегіональний «конвертаційний центр», який надавав послуги з мінімізації податкових зобов’язань та переведення в готівку грошових коштів підприємствам реального сектору економіки переважно з м. Києва та Київської області.

Під час реалізації заходу проведено 4 обшуки в офісних та житлових приміщеннях, а також в автомобільному транспорті, що використовувались членами злочинної групи. Під час обшуків вилучено 33 печатки ФСПД, первинну бухгалтерську документацію, що підтверджує незаконні грошові операції, а також готівкові кошти у сумі понад 200 тисяч гривень.

Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за період 2014-2015 рр. із використанням реквізитів «транзитно-конвертаційних підприємств» склав понад 200 млн гривень.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 212, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудове слідство триває.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *