На Чернігівщині поліція вилучила у жителя райцентру три ручні гранати

В ході розслідування кримінального провадження поліція вилучила у жителя Бахмача три ручні гранати із запалами та багнет.

Співробітникам Бахмацького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області надійшла оперативна інформація, що місцевий житель незаконно зберігає у себе боєприпаси. За вказаною адресою була направлена слідчо-оперативна група та вибухотехніки.

Під час санкціонованого обшуку в господарстві раніше судимого жителя Бахмача оперативники карного розшуку виявили три ручні гранати із запалами та багнет до автомата Калашникова. Прибулі на місце події вибухотехніки класифікували гранати як ручні осколкові гранати Ф-1, РГД-5 та РГО. Вони направлені на дослідження.

В своєму поясненні співробітникам поліції правопорушник повідомив, що знайшов гранати на смітнику та поклав до сейфу у себе в гаражі. Оперативники перевіряють, наскільки ця інформація про походження боєприпасів відповідає дійсності. Також поліція встановлює, з якою метою господар їх у себе зберігав.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *