У Кривому Розі викрито групу страхових агентів, що видавали автовласникам недійсні страхові поліси

Понад 2 тисячі власників транспортних засобів скористались їх послугами. Зловмисники ошукали громадян на суму понад 600 тисяч гривень.

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції в Дніпропетровській області викрили групу осіб, які на території Кривого Рогу протягом тривалого часу здійснювали страхування транспортних засобів. Однак видавали автовласникам поліси обов’язкового страхування (цивільно-правова відповідальність), що втратили чинність та від імені страхової компанії, яку позбавили ліцензії.

Існувала розгалужена систему розповсюдження недійсних полісів. Офісне приміщення, а також декілька рекламних автомобілів по місту. У разі необхідності отримання обов’язкового полісу, водії-страховики оформляли договір на місці.

До складу групи входило 7 осіб, які тривалий час працюють у сфері надання страхових послуг.

Страхова компанія, від імені якої укладались договори, в липні місяці втратила ліцензію на зайняття даним видом господарської діяльності. Всі учасники групи добре знали про цей факт.

Таким чином, від імені компанії, жоден страховий агент взагалі не мав права укладати страхові договори та видавати страхові поліси, оскільки її було позбавлено ліцензії на зайняття даним видом господарської діяльності. Однак не зважаючи на це, всупереч всім нормам діючого законодавства, страхові агенти продовжили свою злочинну діяльність.

 

Протягом п’яти місяців учасниками групи було видано 2,5 тисячі страхових полісів цивільно-правової відповідальності на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

 

 

Під час проведення санкціонованих обшуків офісу, в якому працювали аферисти та 5 автомобілів правоохоронці вилучили понад 800 штук недійсних полісів, гроші в сумі майже 50 тисяч гривень, документацію товариства з обліковими відомостями, а також чорнові записи щодо укладання договорів страхування та видачу відповідних полісів.

 

 

Страхові агенти не тільки ошукали власників транспортних засобів, а ще й свідомо позбавили їх права на використання у разі страхового випадку відшкодування збитків.

 

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту або обмеження волі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *