На Чернігівщині чиновники перерахували комерсантам 400 тисяч гривень за фіктивні послуги

У ході оперативно-розшукових заходів оперативники Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили факт розтрати бюджетних коштів службовими особами державного підприємства.

Службові особи державного підприємства, пов’язаного з видобутком нафті і газу, уклали договір з кременчуцькою фірмою на капітальний ремонт двигунів.

На підставі укладеного договору комерсанти мали б відремонтувати дизельні двигуни, але реально ніякі роботи не проводилися. Натомість були складені завідомо фіктивні документи про передачу дизельних двигунів. Внаслідок цього фірмі були незаконно перераховані державні кошти в сумі 400 тисяч гривень за неіснуючі послуги.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчими Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *