Слов’янські правоохоронці вилучили боєприпаси у 16-річного підлітка

Співробітники Слов’янського відділення поліції виявили у неповнолітнього місцевого жителя 2 підствольні гранати. Завдяки оперативному реагуванню та грамотним діям правоохоронців вдалося запобігти можливим трагічним наслідкам, до яких могло призвести необережне поводження підлітка з боєприпасами.

З метою попередження проникнення диверсантів і припинення нелегального обігу зброї посилено контроль на блокпостах, вокзалах і автостанціях Слов’янська.

Так, в районі залізничного вокзалу увагу правоохоронців привернув молодий чоловік, який при вигляді працівників поліції почав помітно нервувати. Причиною його занепокоєння стали дві підствольні гранати, які хлопець знайшов незадовго до того в покинутому будинку. Замість того, щоб зателефонувати в поліцію і повідомити про знахідку, хлопець залишив гранати собі. З якою метою – належить встановити слідству.

Боєприпаси вилучено та направлено на дослідження.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Оперативні заходи щодо попередження розповсюдження зброї та вибухівки тривають.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *