“Поліція ДНР” вивезла жинку в невідомому напрямку

27-річна мешканка Горлівки виїхала в Слов’янськ з метою відновити свої материнські права на дочку, яка виховується в інтернаті на окупованій території. 27 листопада, виїхавши з пакетом документів за дочкою в рідне місто, жінка пропала. Як стверджують очевидці, до її раптового зникнення причетні представники так званої «поліції ДНР».

У Слов’янське відділення поліції звернулася місцева жителька 1965 року народження з проханням встановити місцезнаходження її 27-річної дочки, яка виїхала в Горлівку і пропала.

Встановлено, що раніше заявниця зі своєю сім’єю проживала в Горлівці. У 2011 році її донька була засуджена на три роки і позбавлена батьківських прав, а онучка 2006 року народження поміщена в інтернат. За словами заявниці, з метою відновити материнські права в травні поточного року жінки переїхали в Слов’янськ. Коли дочка отримала в суді відповідну постанову, вона вирішила поїхати в Горлівку і забрати свою малолітню дитину.

У день зникнення потерпіла зателефонувала своїй мамі і сказала, що йде до інтернату, де знаходиться її дитина. Через кілька годин заявниці подзвонила її сусідка з Горлівки і повідомила, що бачила, як доньку затримали «поліцейські ДНР», а куди і з якої причини вони її відвезли – їй не відомо. Після цього жінка кілька разів телефонувала доньці, але безуспішно – телефон був відключений.

Наразі обставини зазначеної події встановлюються. Попередньо факт кваліфіковано за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Кожне відділення та відділ поліції ГУ НП в Донецькій області обслуговує певну окуповану територію. Усі злочини, які вчинені бойовиками, реєструються. Кожному факту буде дана правова оцінка.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *