Генерали проти спецназу: перша інформаційна війна

«Судячи з усього, настає час найбільшого інформаційного протистояння нашого диванного генералітету з одного боку, сил спеціального призначення України, волонтерів і журналістів – з іншого.

Наша мета: не допустити відсторонення Кривоноса від командування ССО і добитися умов, при яких він зможе довести до кінця проект по перетворенню нашого спецназу в повноцінні і сучасні сили спеціальних операцій.

Наша тактика: висвітлювати і утримувати ситуацію в інформаційному полі, не даючи можливості противнику відвернути громадську думку. У таких умовах політична ціна відсторонення Кривоноса стане занадто високою для Президента і Міністра оборони (НГШ посада аполітична, тут тиснути марно). Всім, хто вважає, що нічого не вийде, я пропоную згадати події дворічної давнини на Майдані. Тоді багато хто теж так вважав.

Противник: верхівка нашого генерального штабу (поки без прізвищ, хоча вони читаються між рядків), пропрезидентські «інформаційні війська» вони ж «порохоботи» (вже зафіксована їх активність під статтями на цю тему, з підвищенням градуса ми очікуємо їх активізації), підгодовані владою активісти і «експерти». Деякі з них вже активно виступають із засудженням і вимогою перевести цю полеміку назад в кабінети. Скажу лише одне, Кривоніс зробив усе для вирішення цієї проблеми всередині ГШ і вичерпав всі шляхи мирного вирішення конфлікту. Він сидів годинами в приймальнях, писав папери і доповіді, розробляв законопроекти і положення… Марно. З ним свідомо грають у бюрократичний футбол вже рік, по факту не даючи працювати. Це такий підлий бюрократичний спосіб зливу. Спочатку не давати працювати – а потім прибрати. Так би й було. Якби не втрутилося суспільство.»

Про це пише засновник волонтерського проекту «Повернись живим» Віталій Дейнега на сторінці руху в Facebook www.facebook.com/backandalive/posts/562181003939341 (Просимо розмістити посилання на джерело!)

Багато жертв минулого року можна списати на нашу «неготовність» до війни, «занадто сильного ворога» і «позапланові порушення перемир’я». Люди втомилися від війни і вже спокійно слухають вечірнє зведення про число втрат у зоні АТО. Під генеральськими п’ятими точками стільці стоять вельми твердо, і нічого не віщувало біди. Якби найцинічнішим чином наш генеральний штаб не спробувала «відправити на пенсію» начальника управління сил спеціальних операцій, полковника Сергія Кривоноса. Який, на думку всіх відомих мені спецназівців, включаючи героя України «Редута», є безальтернативною особистістю на цій посаді.

Кривонос людина з крутим і прямолінійним характером, він не дає і не бере хабарів, він дослужився від рядового до начальника сил спеціальних операцій. Він є прихильником побудови ССО за західним зразком. До якого нас підводять західні партнери, а не схрещування «бульдога з носорогом» (ВДВ і спецназу) як цього спочатку хотіли наші генерали, що не нюхали пороху. Під створення ССО готові виділяти гроші американці. Ця інформація не секретна. Вона є у відкритих джерелах.

Хто такий полковник Сергій Кривонос, я вже писав у своїх колонках і постах. Зараз хочу поговорити про інше. Про розстановку сил, що намічається інформаційній битві.

Спочатку оживились самі спецназівці. Вони стали дзвонити волонтерам, просити інформаційної підтримки та писати листи на президента і НГШ.

Потім – журналісти. Благо за час війни вони встигли познайомитися з представниками спецпідрозділів і, коли ті попросили їх про допомогу, не залишилися осторонь.

Потім люди, що мають доступ до Президента і НГШ стали піднімати в їхніх кабінетах це питання. Зокрема, до Києва приїжджав легендарний «Редут» з третього полку СпН. Цю ж тему, на моє прохання, піднімав і один з губернаторів.

Представники НАТО і США дивуються нашому генералітету вже давно. І це загрожує нам зривом міжнародних програм, під які виділяються іноземні гроші. Для ілюстрації процитую лист від НАТО від 4 березня 2015: «Об’єднання сил спеціальних операцій і високомобільних десантних військ під єдиним командуванням, яке зараз передбачається. Не тільки знизить рівень сумісності українських сил спеціальних операцій і сил спеціальних операцій НАТО, а й поставить під загрозу можливість розвитку практичного співробітництва на основі стандартів НАТО. Якщо вважаєте за необхідне, ми можемо терміново прислати до Києва експертів для обговорення цих питань та подальшого консультування щодо розвитку сил спеціальних операцій в рамках консультаційної допомоги НАТО Україні. І сподіваємося на продовження нашої плідної співпраці. Як це було узгоджено Главами держав та урядів Комісії Україна-НАТО». Після цього листа, від «геніальної» ідеї об’єднання спецназу і ВДВ відмовилися. Але будувати спецназ за західним зразком наші генерали не хочуть. Зовсім недавно відбувся скандал, коли американську місію хотіли виштовхати з узгодженого заздалегідь полігону на Яворів, мовляв ми передумали – спецназ будемо готувати там. Це обернулося великим скандалом, після якого наші генеральчики знову передумали і пішли назад. Ми зробимо все можливе, щоб потенційна відставка Кривоноса стала предметом обговорення і на міжнародному рівні. Тиск на владу ми будемо здійснювати з усіх боків.

Які наші подальші дії?

Найближчі два тижні ми будемо писати в основному про самого Кривоноса, і писати добре. Скоро я допишу другу частину його біографії і приступлю до опису боїв за краматорський аеропорт (Сергій керував його обороною півтора місяця, перебуваючи в оточенні в самому тилу у сепаратистів. За час оборони ми не втратили жодного бійця і завдали серйозної шкоди противнику). Після цього я анонсую вже більш жорсткі тексти: «Хто і як розвалював наш спецназ?» (Тут вже буде багато деталей і деякі прізвища. Особливо докладно будуть розглянута робота спецназу, коли ним керував генерал Назаркін, і коли ми втратили в 4 рази більше людей, ніж за рік командування Кривоноса). Якщо і цього буде недостатньо, то підуть ще більш жорсткі публікації. Наприклад, ми можемо написати статтю з назвою: «Хто ви, пане Муженко?», В якій детально розберемо біографію і кар’єрний шлях її героя, деталі котлів, бездарної контратаки під ДАП, наказів, що забороняють стріляти і, обов’язково, виходу колони сепаратистів зі Слов’янська і Краматорська. Такий матеріал здатний пролити світло на багато чого, зокрема на причину такої недоторканності окремих наших генералів перед Президентом. Цю статтю я б дуже не хотів писати, щоб не вбивати бойовий дух нашого народу і не влаштовувати внутрішні чвари, за наявності зовнішнього ворога. Але якщо у мене не буде вибору – рішення буде нескладно приймати.

Крім того, вже завтра це питання почне обговорюватися на телебаченні. Кілька людей, які працювали з Сергієм і допомагали йому будувати сили спеціальних операцій, вже погодилися давати інтерв’ю та коментарі. Так, що ми запрошуємо ЗМІ до співпраці. Це буде дуже хороший і важливий для країни матеріал.

В цей же час ми будемо продовжувати писати листи від волонтерів, депутатів, військових і представників іноземних місій з вимогою зупинити вакханалію навколо сил спеціальних операцій та Сергія, зокрема. Ви теж можете до нас приєднатися. Для цього треба підписати петицію на сайті Президента: https://petition.president.gov.ua/petition/17497

Інформаційний тиск буде поступово і невблаганно зростати. До тих пір… Поки ми не переможемо.

Щоб підключитися до нашої інформаційної кампанії, і не пропускати важливих повідомлень на цю та інші теми – надішліть нам листа із заголовком «я з вами», на ящик infowar@savelive.in.ua

Не забудьте підписати петицію і попросити друзів зробити те ж саме. І зберігайте спокій. Все буде добре. ну і не забувайте, що ми продовжуємо допомагати армії. Зараз тепловізори вкрай потрібні 59й бригаді під Попасною, 57й в Зайцеве і багатьом іншим. Війна нікуди не пропала. Просто тепер ми боремося не тільки із зовнішнім ворогом, а й зі внутрішнім.

Проект «Повернись живим»
http://www.savelife.in.ua

http://twitter.com/backandalive

https://www.youtube.com/c/SavelifeInUaKiev?sub_confirmation=1

Звітність за посиланням: http://savelife.in.ua/report-cash

Реквізити:
Приват:
5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій
5168 7423 5191 2419 Стократюк Вікторія
PayPal: звертайтесь в особисті повідомлення групи
Contact / Coinstar / moneygram / etc (на прилади нічного бачення):
Irina Turchak + 38 (068) 500 88 00
Картка Приватбанк в євро
4149 4978 3611 9455 Мікульський Дмитро Вікторович
Картка Приватбанк в доларі
4149 4978 3611 9059 Мікульський Дмитро Вікторович
Контакти:
Гаряча лінія:
(044)338-33-38
(068)500-88-00
Заявки від військових:
(068)796-85-57
Графік прийому дзвінків:
Пн-Пт з 09:00 до 20:00; Сб з 09:00 до 16:00
Наш офіс:
Київ, Жилянська, 12а (пн-пт 10:00-19:00, сб 11:30-16:00)
Безготівка::
Отримувач: Благодійна Організація «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим»ЄДРПОУ 39696398
Р/р №26007300905964
ТВБВ №10026/0162 філія-Головне управління по м. Києву та Київ. області АТ «Ощадбанк» МФО 322669
Призначення платежу: Благодійна допомога військовослужбовцям






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *