У Дзержинську на вулиці виявлено дві бойові гранати

Повідомлення про небезпечні знахідки надійшли в поліцію від місцевих жителів. Одна граната «РГД-5» була виявлена на пероні автовокзалу, інша – на вулиці у приватному секторі.

У поліцію надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць приватного сектора, в кущах, знаходиться предмет, схожий на бойову осколкову гранату. Предмет був виявлений 53-річним чоловіком, який помітив боєприпас біля свого двору.

Аналогічний виклик надійшов у поліцію на наступний день від 57-річної місцевої жительки. Жінка побачила гранату на пероні центрального автовокзалу.

Співробітники поліції ізолювали ділянки, де були виявлені боєприпаси, евакуювали людей на безпечну відстань. Огляд проводився за участю фахівців служби ГСЧС.

Небезпечні знахідки були вилучені і направлені на експертне дослідження.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 ч. «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають мешканців бути пильними і негайно інформувати правоохоронні органи (найближчого міліціонера або по телефону 102) про осіб, поведінка або зовнішній вигляд яких викликає підозру, і підозрілі предмети. Наближатися і чіпати невідомі предмети забороняється.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *