Україна та Італія підписали Угоду про взаємне визнання водійських посвідчень

19 листопада 2015 року, в Римі була підписана Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

Міжурядова угода була підписана на виконання домовленостей Української та Італійської Сторін з метою забезпечення прав громадян обох держав, які вибрали своїм місцем проживання територію держави іншої Сторони.

У першу чергу, ця Угода покликана забезпечити права громадян України, які постійно або тимчасово проживають на території Італійської Республіки.

З укладенням Угоди громадяни України матимуть можливість отримати італійське посвідчення водія без складання ними іспитів (теоретичних та практичних) та, як наслідок, без відповідних фінансових витрат на їхнє проведення.

Нагадаємо, до підписання цієї угоди громадяни України, використовуючи національне посвідчення водія, мали право керувати транспортними засобами не більше одного року з моменту реєстрації свого місця проживання в Італії. Після закінчення цього терміну громадяни України, які виявили бажання продовжувати керувати транспортними засобами на території Італії, зобов’язані були отримати італійське посвідчення водія. Здійснення такої процедури (конвертації посвідчення) у відповідних органах Італії передбачає необхідність здачі теоретичного та практичного іспитів та сплату відповідних коштів.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *