У Дзержинську затриманий бойовик “Кухар”

У результаті реалізації оперативної інформації співробітникам поліції вдалося затримати 27-річного учасника незаконного збройного формування, який перебував у розшуку.

Зловмисник був затриманий співробітниками поліції з організації роботи блокпостів у будинку свого брата.

Встановлено, що у 2014 році місцевий житель входив до складу збройного бандформування, яке діяло на території м. Дзержинська. Новобранцеві видали зброю, незважаючи на те, що раніше чоловік в армії не служив і був звільнений від військової повинності за станом здоров’я.

З травня по червень бойовик здійснював пропускний режим і фільтрацію населення на блокпосту ДНР «Майорський», розташованому між Дзержинському і Горлівка. Обіцяної винагороди за виконання бойових завдань фігурант так і не отримав.

Зловмисник мав позивний «Кухар», бо справно вправлявся з обідами на кухні.

Затриманому пред’явлено підозру за ч. 5 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – арешт, до суду він перебуватиме у слідчому ізоляторі. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *