Херсонські оперативники розкрили вбивства двох підприємців

Зловмисники мали на меті заволодіти грошима потерпілих, які займалися продажем продуктів харчування. Першу жертву, підприємця зі Скадовського району, нелюди вбили у полі, тіло закопали. Другого потерпілого, жителя Херсона, задушили у власному гаражі.

Упродовж останніх двох місяців розслідуванням злочинів займалися найдосвідченіші оперативники. Перевірялися родинні та численні робочі зв’язки загиблих, була проведена колосальна оперативна робота, відпрацьовувалися різні версії.

Під підозру у скоєнні вбивства підприємця зі Скадовського району потрапили двоє раніше судимих за розбій та вбивство. Оперативники встановили, що чоловіки спілкувалися із загиблим по роботі. Під час відпрацювання зв’язків зловмисників під підозру потрапили ще троє раніше судимих, які переховувалися на території Полтави та Одеси. Під час подальших оперативних заходів було встановлено, що усі п’ятеро причетні до вбивства підприємця з Херсона.

Зловмисників затримали. Під час проведення обшуків у них вилучили речові докази. Двоє із затриманих, які скоїли вбивство підприємця зі Скадовського району, вказали місце, де закопали тіло жертви. Вони пояснили, що під виглядом покупців призначили зустріч чоловіку в полі. Там вони вбили його, забрали гроші, а тіло закопали.

Після скоєння першого вбивства у поле зору двох зловмисників потрапив 59-річний підприємець із Херсона, який тримав мережу кіосків з продажу напівфабрикатів. Раніше судимі припустили, що чоловік має велику суму грошей і певний час стежили за ним, вивчали робочий графік. Для допомоги у скоєнні злочину зловмисники зв’язалися з трьома своїми знайомими. Після вбивства вони обшукали автомобіль, знайшли близько 60 тисяч гривень і розподілили їх між собою. Також оперативники встановили, що затримані скоїли розбійний напад на заможну родину у Каховському районі Херсонщини.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій). Зловмисники перебувають у слідчому ізоляторі. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *