Прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом аварії літака Су-25

11 листопада 2015 року, близько 10 год. ранку під час виконання планового навчального польоту розбився літак Повітряних Сил Збройних Сил України Су-25.

За попередньою версією слідчої групи військових прокурорів та інспекції по розслідуванню авіакатастроф Міністерства оборони України, які розпочали роботу на місці трагедії, здійснюючи тренувальний політ на наднизькій висоті, літак допустив зіткнення з високовольтною лінією електропередач, внаслідок чого впав у районі с. Терновка Вольнянського району Запоріжськоі області неподалік 255км автомобільної траси Харків-Сімферополь.

Встановлено, що літак не був укомплектований боєкомплектом. Під час аварії пілот загинув на місці. Руйнувань та інших потерпілих немає.
З метою встановлення причин та обставин, які призвели до катастрофи військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 416 (порушення правил польотів або підготовки до них) КК України.

Наразі на місці події працює оперативна слідча група військової прокуратури, проводяться необхідні слідчі дії.

Висловлюємо співчуття сім’ї загиблого пілота.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *