Уряд затвердив порядок розроблення Державної стратегії регіонального розвитку України і плану заходів з її реалізації

Кабінет Міністрів України своєю постановою затвердив порядок розроблення Державної стратегії регіонального   розвитку України і плану заходів з її реалізації, а також вимоги до проведення моніторингу та оцінки результативності. Відповідний проект Постанови розроблено Мінрегіоном відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики», розповів Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Ухвалена постанова дозволяє розробляти довгострокові плани щодо розвитку регіонів. Сьогодні ми можемо окреслити для себе пріоритетні завдання на найближчі сім років, а у подальшому – контролювати їх виконання, вимагаючи конкретних звітів. Причому звітність буде цілком відкритою. Кожен громадянин зможе ознайомитися з ходом виконання актуальних завдань у його регіоні», – відзначив Геннадій Зубко.

План заходів з реалізації Стратегії розробляється двічі: строком на три роки та наступні чотири роки періоду її дії. Моніторинг проводиться щопівроку, а оцінка результативності на підставі даних моніторингу – щороку. Результати оприлюднюються на веб-сайті Мінрегіону та подаються Кабінетові Міністрів України.

Стратегія визначає пріоритети державної регіональної політики, стратегічне бачення і мету регіонального розвитку на сім років та основні завдання, що забезпечать досягнення стратегічних цілей. Ухвалена постанова визначає порядок і строки розроблення Стратегії та Плану заходів, проведення їх моніторингу та оцінки результативності; їх типову структуру; порядок, форму та строки звітування відповідальних за виконання за результатами проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації Стратегії та Плану заходів.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *