У Полтаві правоохоронці викрили підпільну газову заправку

Газозаправний пункт діяв на території одного з автопарків по вулиці Київське шосе в місті Полтава.

Із заявою про функціонування незаконного автомобільного газозаправного пункту до правоохоронців звернулись представники Української асоціації скрапленого газу. Дана інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241 Кримінального кодексу України (забруднення або інша зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля).

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Руслана Бірюкова, пункт діяв без відповідної проектно-виконавчої та дозвільної документації, зокрема дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, внаслідок чого протягом тривалого часу вказана АГЗ при проведенні господарської діяльності здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без отримання спеціального дозволу, чим порушено вимоги ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Під час санкціонованого обшуку правоохоронцями вилучено автомобільний напівпричіп зі скрапленим газом, спеціальну цистерну та колонку для відпуску газу, а також інше обладнання, яке використовувалось для зберігання та продажі скрапленого газу.

Після документування роботи даного пункту і отримання доказів його незаконної діяльності, слідчі отримали ухвалу суду на проведення обшуку та припинили його діяльність.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *