«Батьківщина» підтримала продовження мораторію на продаж землі

«Батьківщина» одностайно підтримала ухвалення закону про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі, за який проголосувала конституційна більшість парламенту – 309 народних депутатів.

Водночас член фракції Вадим Івченко заявив, що на цьому боротьба «Батьківщини» за захист сільськогосподарської землі не зупиняється.

«Батьківщина» наполягала на тому, щоб мораторій було продовжено до 1 січня 2020 року, а не на рік, як щойно проголосував парламент», – сказав він.

Народний депутат висловив занепокоєння тим фактом, що уряд напрацював закон про ринок земель, який вже розміщено на офіційному сайті КМУ та яким передбачається проведення економічного експерименту – продаж 11 млн гектарів сільськогосподарської землі через аукціони.

«Як ви думаєте, хто купить? Збагатяться лише аграрні компанії й агрохолдинги!» – наголосив політик.

Вадим Івченко також навів приклад Республіки Польща: «Подивіться на Польщу: вона сьогодні завалила Європу фруктами і овочами… А ми? Ми з вами звикли жити на маржі. Ми проти такого аграрного устрою і проти того, щоб земля комусь належала. Вона має належати Народу України», – зауважив депутат.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *