До Вищої ради юстиції направлять рекомендації про звільнення 277 суддів судів АР Крим та м. Севастополя за порушення ними присяги судді

Заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор А.Матіос повідомив, що завдяки принциповій та наполегливій позиції працівників управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим сьогодні Вищою кваліфікаційною комісією суддів України прийнято рішення про направлення до Вищої ради юстиції рекомендації про звільнення 277 суддів судів АР Крим та м. Севастополя за порушення ними присяги судді.

Нагадаємо, що слідчими зазначеного Управління Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення суддями судів АР Крим та міста Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Зокрема, як повідомлялось раніше, слідчими встановлено, що вказані судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи Присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим із березня 2014 року почали здійснювати «правосуддя» у так званих судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення. У листопаді – грудні 2014 року вони відповідно до Указів Президента країни-агресора «Про призначення суддів федеральних судів» перейшли на службу до цих незаконно створених судів.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *