У Слов’янську вивели з ладу 42 вантажних вагони

Працівники лінійного відділення міліції Слов’янського МВ затримали групу осіб, які вчинили крадіжку майна залізниці. Державному підприємству завдано збитків у розмірі 17 тисяч гривень. Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

У Слов’янський міський відділ міліції звернулося керівництво залізниці на станції Славкурорт міста Слов’янська з повідомленням, що при огляді вантажних вагонів тривалого запасу виявлена пропажа деталей гальмівної системи на 42-х вагонах.

Пошуки зловмисників правоохоронці почали з відпрацювання пунктів прийому металобрухту, розташованих на всій території обслуговування. Протягом кількох днів вкрадене було виявлено. Приймальник згадав, хто приносив йому ці деталі і дав прикмети підозрюваних. Як пояснив працівник пункту прийому металобрухту, він не знав, що це деталі вагонів, інакше одразу б повідомив про це в міліцію.

Незабаром п’ятеро зловмисників були затримані. Ними виявилися співробітники залізниці на станції Славкурорт. Найстаршому – 46, а наймолодшому – 20 років.

Правоохоронці встановили, що чоловіки впродовж місяця в робочий час розукомплектовували вантажні вагони і здавали деталі на металобрухт. Фігуранти викрадали гальмівні циліндри в зборі, вертикальні важелі, розпірні тяги та інші деталі вагонів. Вага деяких запчастин становила понад 100 кг. Викрадене держмайно правопорушники вивозили на автомобілі одного з підозрюваних.

За вказаним фактом слідчим відділом Слов’янського МВ проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *