На Запоріжжі міліція ліквідувала “схему” вимагання хабарів колишнім начальником ДАІ

Він вимагав і отримував від 800 до 1,2 тисячі доларів США за фальсифіковані документи на не розмитнені належним чином автомобілі. Колишнього працівника міліції затримали оперативники Управління протидії злочинності у сфері економіки обласного ГУМВС.

Правоохоронці з’ясували, що колишній начальник відділення ДАІ по обслуговуванню одного з районів Запорізької області, а нині – посадовець Запорізького училища професійної підготовки ГУМВС України в Запорізькій області налагодив схему вимагання і отримання неправомірної вигоди від громадян.

Він отримував від 800 до 1,2 тисячі доларів США за виготовлення офіційних документів з недостовірними відомостями щодо права власності на нерозмитнені транспортні засоби, які ввозились на територію України з інших держав. Легалізація цих автомобілів проводилася шляхом внесення офіційної інформації до відповідних обліків ДАІ.

4 листопада оперативники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Запорізькій області затримали колишнього посадовця ДАІ в момент одержання ним неправомірної вигоди у сумі 800 доларів США від громадянина за виготовлення фальсифікованого свідоцтва про реєстрацію автомобіля.

При проведенні санкціонованих обшуків за місцем служби та проживання зловмисника також вилучено одержані ним кошти.

За даним фактом прокуратурою Запорізької області відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі слідчі дії тривають. Встановлюється коло причетних осіб та додаткові факти правопорушень.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *