Працівника прокуратури міста Черкаси затримали на отриманні хабара

3 листопада 2015 року працівники управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України разом із співробітниками Служби безпеки України затримали прокурора прокуратури міста Черкаси під час отримання останнім неправомірної вигоди у сумі 1 500 доларів США.

Затриманий прокурор вимагав зазначену суму грошових коштів від особи за закриття відкритого проти неї кримінального провадження за ч. 4 ст. 358 КК України за фактом підроблення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та повернення їй на відповідальне зберігання автомобіля, вилученого під час проведення відповідного досудового розслідування. Крім цього, потерпілий був змушений, на вимогу прокурора, надати йому кошти у сумі 1000 грн за отримання позитивного висновку від експерта.

В результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій працівники правоохоронних органів підтвердили факт організації прокурором процесу повернення автомобіля заявнику та зафіксували отримання ним за це неправомірної вигоди.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії на місці події, вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *