На Київщині у студента вилучені бойові гранати

16-річний студент одного з аграрних технікумів Київщини зберігав у кімнаті гуртожитку гранати Ф-1 та РГД-5. Правоохоронці вилучили боєприпаси і направили до експертно-криміналістичного центру. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і хлопцю загрожує до семи років ув’язнення.

2 жовтня, о 23.30 годині, до чергової частини Миронівського райвідділу внутрішніх справ ГУМВС Київської області надійшло повідомлення: вихователь гуртожитку аграрного технікуму, розташованого в селі Маслівка, сповістив правоохоронців, що один зі студентів поводиться галасливо і заважає відпочивати іншим.

Аби втихомирити бешкетника, 16-річного жителя села Кип’ячка, що на Київщині, за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група. Під час огляду його кімнати правоохоронці виявили та вилучили дві гранати Ф-1 та РГД-5.

Походження вибухонебезпечного арсеналу студент пояснити не зміг, оскільки перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння.

За цим фактом слідчим відділом Миронівського РВ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває досудове розслідування.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *