У чому підозрюють Корбана?

У вівторок, 3 листопада, під час брифінгу начальник управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Степан Божило повідомив, що управлінням розслідуються кримінальні провадження, у яких на причетність до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів перевіряється ряд осіб, у тому числі Геннадій Корбан.

Він додав, що досудове розслідування здійснюється виключно з суворим дотриманням вимог чинного Кримінального процесуального кодексу України та на даний момент тривають слідчі і процесуальні дії.

Крім того, прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко запевнив, що всі дії, які пов’язані із широкомасштабною операцією, яку проводять Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України, спрямовані на знищення організованого злочинного угруповання, яке займалось розкраданням коштів в особливо великих розмірах, викрадення людей і транспортних засобів, та вчиняються ці дії виключно в рамках законодавства.

Степан Божило зазначив, що 2 листопада цього року у кримінальному провадженні, яке розслідується Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України, здобуто докази вчинення Геннадієм Корбаном кримінальних правопорушень.

«Слідчим в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України Геннадія Корбана затримано. З ним виконуються слідчі дії», – сказав начальник управління.

Степан Божило зауважив, що підозрюваний Геннадій Корбан користується усім комплексом наданих йому Законом процесуальних прав, слідчі і оперативні працівники поводяться з ним коректно та його законних прав не порушують.

Відповідаючи на запитання журналістів, Степан Божило додав, що Геннадій Корбан перебуває у Києві.

Нагадаємо, що раніше Геннадій Корбан був затриманий у кримінальному провадженні, яке розслідується прокуратурою Чернігівської області за створення злочинної організації, участь у ній та вчинюваних нею злочинах, викрадення людей та інших особливо тяжких і тяжких злочинів.

На теперішній час вирішується питання про об’єднання зазначених кримінальних проваджень та доручення розслідування у об’єднаному кримінальному провадженні управлінню з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Досудове розслідування триває. Про його хід та результати буде повідомлено найближчим часом.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *