У фермера викрали комп’ютерну техніку та трактор

На розкриття крадіжки сільськогосподарської та комп’ютерної техніки співробітникам Куйбишевського райвідділу міліції ГУМВС України в Запорізькій області знадобилося всього кілька годин. Все викрадене вилучено та повернуто власнику.

1 листопада 2015 року о 6:30 до чергової частини Куйбишевського райвідділу міліції звернувся 51-річний директор одного з фермерських господарств району. Вночі, невідомий, шляхом зламу вхідних дверей проник до службового приміщення господарства та викрав: комп’ютери, ноутбук і кондиціонер.

Слідчим слідчого підрозділу усі відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України та розпочаті першочергові заходи по встановленню причетної до скоєння злочину особи.

На місце виклику прибула слідчо-оперативна група райвідділу. Правоохоронці опитали ймовірних свідків, зібрали речові докази. При огляді території, заявник виявив, що окрім офісної техніки, зловмисник викрав ще і трактор “NEW HOLLAND T7060”.

Під час опитування працівників фермерського господарства з’ясувалось, що разом з трактором за невідомих обставин зник і 19-річний охоронець. Всі підозри впали на нього. Співробітники оперативного блоку райвідділу міліції розшукали спочатку покинутий в сусідньому Чернігівському районі трактор, а потім і порушника. Під тягарем доказів, останній визнав свою провину.

Відтак, на раніше не засудженого молодика чекає кримінальна відповідальність відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.3 ст. 185 (Крадіжка) та ч.3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортними засобами). Відповідно до найсуворішої санкції статті його очікує покарання у вигляді до дванадцяти років з конфіскацією майна.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *