На Донеччині правоохоронці протягом години затримали групу грабіжників

Працівники Артемівського міськвідділу міліції за «гарячими слідами» розкрили грабіж. Усі троє підозрюваних затримані. Частину викраденого майна повернено власниці.

Як розповів начальник Артемівського міськвідділу внутрішніх справ Сергій Чернишев, у чергову частину міліції звернулася місцева жителька і повідомила, що вона знаходиться на одній з вулиць міста, де щойно троє невідомих, застосувавши насильство, заволоділи її майном.

Правоохоронці встановили, що заявниця близько 21 години поверталася з роботи додому. Жінка почула кроки людей, що наближалися ззаду, і раптом відчула, як хтось закрив їй рот рукою. Штовхнувши жертву під коліно, невідомий вихопив з її правої руки рюкзак і пакет із продуктами. Далі вона побачила, як у двір між будинками побігли троє осіб, що виглядали як підлітк. Оговтавшись, жінка з мобільного телефону повідомила про подію до правоохоронних органів.

Працівники міліції, які оперативно прибули, в ході розшукових заходів на території, прилеглій до місця злочину, помітили молодика, який за прикметами був схожий на одного з нападників. Побачивши правоохоронців, той намагався втекти, але був затриманий.

Встановлено, що 21-річний місцевий житель і двоє його неповнолітніх знайомих, бажаючи провести вихідні в одному з розважальних закладів міста, вирішили добути кошти для відпочинку злочинним шляхом. План виник у них спонтанно: прогулюючись увечері містом, зловмисники помітили самотню жінку, яка йшла попереду них. Заволодівши майном потерпілої і не знайшовши нічого цінного для себе, зловмисники викинули награбоване.

Загальний розмір завданих збитків встановлюється. Частина майна вилучена правоохоронцями і повернена законній власниці.

За цим фактом слідчим відділом Артемівського МВ відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, до шести років позбавлення волі.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *