На Київщині викрито групу осіб, учасники якої легалізували доходи, одержані злочинним шляхом

У приміщеннях фіктивних підприємств вилучено 60 печаток, підроблені документи, схеми проведення незаконних фінансових операцій, комп’ютерну техніку та магнітні носії інформації, готівкові кошти у сумі півмільйона доларів США, а також значних сум в інших валютах. Накладено арешт на 75 поточних рахунків 32 підприємств, задіяних у протиправній схемі, у 18 банківських установах.

Зокрема, члени групи організували протиправну діяльність, спрямовану на отримання прибутків шляхом легалізації (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, використання підроблених документів підконтрольних групі фіктивних підприємств, незаконну «конвертацію» грошових коштів у готівку через банківські рахунки фіктивних підприємств та підконтрольних фізичних осіб, а також виведення валютних коштів за межі України. При цьому зловмисники використовували підроблені документи та підприємства з ознаками фіктивності.

Крім того, учасники ОЗГ здійснювали фінансово-господарську діяльності та отримували доходи, не відображені у звітності підконтрольних групі СГД на окупованих та тимчасово не контрольованих територіях Донецької області та АР Крим, шляхом «реєстрації» СГД у так званих «державних» органах ДНР та РФ. При цьому підприємства сплачували відповідні податки до їхніх бюджетів та отримували прибутки на території України у готівковій формі.

30 жовтня, під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, працівниками Департаменту протидії злочинності у сфері економіки та Головного слідчого управління МВС України у приміщеннях фіктивних підприємств вилучено 60 печаток, підроблені документи, схеми проведення незаконних фінансових операцій, комп’ютерну техніку та магнітні носії інформації, готівкові кошти у сумі 500 тисяч доларів США, 50 тисяч євро, 350 тисяч російських рублів та 1,2 млн. гривень.

Накладено арешт на 75 поточних рахунків 32 підприємств, задіяних у протиправній схемі, в 18 банківських установах.

За даним фактом Головним слідчим управління МВС України відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжних заходів правопорушникам.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *