Ліга Парі-Матч. 13-й тур. Анонс неділі

Кожна зустріч у перший день листопада виглядає привабливо з тієї точки зору, що в усіх 3-х містах можна очікувати будь-якого результату.

«Чорноморець» – «Сталь»
17:00. Одеса, стадіон «Чорноморець»
Арбітр – Анатолій Жабченко (Хмельницький)
Телетрансляція: «Футбол1»

Ближче до завершення першого кола «Чорноморець» додав у потужності. Поки що одесити ще не вийшли на той рівень, щоб їх розцінювали як фаворитів матчу, однак нині будь-який їхній суперник не може готуватись до чергової зустрічі спокійно, що у кубковому вони турнірі довели на полі «Ворскли», хоча і не пройшли далі. Але перша перемога у Лізі Парі-Матч для підопічних Олександра Бабича – звичайно ж, вагомий стимул. «Сталь» цілком за планом звикає до реалій елітного дивізіону. І все ж останні враження для дніпродзержинців протилежні до тих, які пережили футболісти того ж «Чорноморця». Нехай і не без за діяння усіх резервів, колектив Володимира Мазяра проторував собі шлях до вісімки найсильніших у КУ. А от перша вагома поразка у регулярному сезоні ще довго буде згадуватись, адже до прийому «Дніпра» (0:6) у жодному з матчів «Сталь» не пропускала більше 2-х м’ячів. Друга невдача поспіль за таких умов вкрай не бажана: окрім втрати впевненості у собі, турнірна перевага над тими ж одеситами може скоротитись лише до одного очка.

Статистика матчів між суперниками:
У Прем’єр-лізі між собою не зустрічались

«Волинь» – «Говерла»
19:30. Луцьк, стадіон «Авангард»
Арбітр – Юрій Грисьо (Львів)
Дискваліфіковані: Івіца Жуніч («Волинь») – Артур Рудько («Говерла»)
Телетрансляція: «2+2»

Чергове західноукраїнське дербі застало його учасників у приблизно схожій ситуації. «Говерла» після відносно успішного старту нині має серію з 3-х поразок і більш бліді враження від своєї гри у жовтні. «Волинь» не може говорити про кризу у грі, однак і тут два програші від «Зорі» та «Олександрії» із загальним рахунком 1:6 зобов’язують з усією увагою розібратись у причинах невдач. Як це Віталію Кварцяному вдалось за час чергової паузи, повною мірою відповідь не змогла дати кубкова зустріч з «Миколаєвом» (5:0), тому будь-якому гостю Луцька у неділю було б непросто. Як правило, рідне місто допомагає волинянам у цій дуелі, та все ж один виняток трапився у позаминулому сезоні. Нині місце проведення поєдинку для його учасників, схоже, не буде таким принциповим. Справа у тому, що, попри 8-очкову дистанцію на користь «Волині», цей колектив перед своїми глядачами з початку турніру взяв тільки 4 бали, тоді як ужгородці внаслідок візитів до інших міст привезли стільки ж.

Статистика матчів між суперниками:
Всього – десять: +4 =4 -2; у голах – 16:15
На своєму полі – п’ять: +4 =0 -1; у голах – 12:5
Останні три сезони у Прем’єр-лізі: 2012/2013 – 2:1 (вдома) та 1:1 (у гостях); 2013/2014 – 0:1 та 0:6; 2014/2015 – 4:2 та 0:0

«Олександрія» – «Ворскла»
19:30. Олександрія, стадіон КСК «Ніка»
Арбітр – Ярослав Козик (Мукачеве)
Телетрансляція: «Футбол1»

Емоції двох команд зараз більше радісні, адже в обох турнірах майбутнім суперникам певні вершини підкорюються. Проте й не такі, які б дозволяли відпочивати і не турбуватись за майбутній результат. Цікаво, що «Ворскла» для олександрійців одна з 3-х команд, проти якої у найвищому дивізіоні вони мають позитивний баланс зустрічей. Зокрема, полтавчани ще ніколи у цій парі не перемагали у гостях. Проте поточна статистика говорить про зворотнє. Нехай навіть «Олександрія» зарекомендувала себе як домашній колектив (10 з 12-ти очок взято саме на КСК «Ніка»), але ж «Ворскла» востаннє приїздила додому «на щиті» ще 28 лютого поточного року («Шахтар» – «Ворскла» – 3:0), після чого 10 разів щось таки привозила з подорожей. Суперники зараз мають середній показник як у нападі, так і захисті. Причому пропустили вони абсолютно однаково – по 13 разів, тоді як засмучували опонентів частіше полтавчани, чим, зокрема, і зумовлена різниця у 3 рядки на їхню користь.

Статистика матчів між суперниками:
Всього – шість: +2 =3 -1; у голах – 8:6
На своєму полі – три: +1 =2 -0; у голах – 5:3
Останні зустрічі у Прем’єр-лізі: 2011/2012 – 1:1 (вдома) та 1:0 (у гостях)






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *