Слідством МВС арештовано 2,6 мільярда гривень в одному з банків, який належить Олександру Януковичу

12 мільйонів гривень з цієї суми належать особисто синові екс-президента України. Арешт коштів дав змогу запобігти їхньому виведенню в результаті ліквідаційних процедур у банку. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він зазначив, що Головним слідчим управлінням (ГСУ) МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно службових осіб ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку», який належить Януковичу О.В. Кримінальне провадження було відкрите за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Слідчі встановили, що службові особи банку в період 2012-2014 років незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставкам, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку – Януковича О.В. та підконтрольних осіб – працівників банку «ВБР» та інших юридичних осіб.

Правоохоронці провели обшук в ПАТ «ВБР» та наклали арешт на депозитні рахунки фізичних та юридичних осіб на суму понад 2,6 мільярда гривень. З цих коштів 12 мільйонів гривень належать особисто Олександру Януковичу.

За наявними у слідства даними, у листопаді 2015 року планувався початок ліквідаційної процедури ПАТ «ВБР», у результаті якої депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу О.В. та підконтрольними йому фізичним та юридичним особам.

Арсен Аваков зазначив, що можливість конфіскувати активи на користь держави буде вирішуватися в результаті якісного слідства і судового рішення.

«Фактові надаю публічності, аби на фоні величезних грошей працював інструмент громадської уваги і не було ні в якого суду чи іншого органу спокуси», – підкреслив глава МВС.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *