На Дніпропетровщині затримано двох посадовців міськради під час отримання хабара

Заступник начальника управління одного з Департаментів Дніпропетровської міської ради та підпорядкований йому старший інспектор організували злочинну корупційну схему збагачення шляхом вимагання та отримання неправомірної вигоди з приватних підприємців. Суми хабарів складали від 2 до 5 тисяч гривень, які посадовці вимагали за невжиття заходів адміністративного впливу по викритих порушеннях.

Так, спритні посадовці, у повноваження яких входила перевірка законності розташування МАФів на території міста, під загрозою демонтажу торгівельних павільйонів вимагали від приватних підприємців так званої «спонсорської допомоги у конверті», яка передавалась через громадянина-посередника.

В ході реалізації оперативної інформації та проведення негласних слідчих (розшукових) дій, працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Дніпропетровській області було задокументовано 3 факти отримання посадовцями неправомірної вигоди.

30 жовтня під час санкціонованих обшуків службових приміщень, автомобілів та місць проживання хабарників правоохоронцями було вилучено 750 доларів США, 5,5 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, бухгалтерські документи та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність.

За даним фактом прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

На даний час вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжних заходів правопорушникам.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *