У жителя Артемівського району вилучено гранатомет

28 жовтня в ході проведення оперативних заходів співробітники карного розшуку Артемівського міського відділу міліції виявили у 30-річного місцевого жителя гранатомет РПГ-22. Раніше судимому власнику смертоносної знахідки загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як розповів начальник Артемівського міського відділу міліції Сергій Чернишев, 28 жовтня правоохоронцями була отримана оперативна інформація про те, що один з жителів району може зберігати у себе зброю.

У ході перевірки інформація підтвердилася. У результаті грамотних дій співробітниками карного розшуку було встановлено особу раніше судимого 30-річного жителя району. Під час бесіди з зазначеним громадянином міліціонери з’ясували, що в кінці червня поточного року він знайшов зброю на території покинутого складу і сховав його в посадці, розташованій приблизно в кілометрі від місця свого проживання. Таким чином, своїми діями раніше судимий громадянин намагався приховати від правоохоронців зброю, яка незаконно зберігалася.

Гранатомет вилучений і направлений на експертизу.

Факт незаконного зберігання зброї внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньої правової кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

У ході досудового розслідування власник незаконної зброї перевіряється на можливу причетність до інших скоєних злочинів і терористичних організацій.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *