“Скасування другого туру у Павлограді є порушенням закону про місцеві вибори”, – Аваков

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 28 жовтня, під час засідання Кабінету Міністрів України.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що за попередніми результатами виборів МВС вже було розпочато 405 кримінальних проваджень щодо порушень виборчого процесу.

Також на засіданні КМУ Арсен Аваков повідомив, що до нього звернулися громадські організації «Опора» та народні депутати щодо рішення ЦВК про скасування другого туру виборів у Павлограді.

“Ми кваліфікуємо такі дії як порушення виборчих прав громадян і порушення закону про місцеві вибори. МВС внесено даний факт до Єдиного реєстру досудових рішень, триває перевірка”, – заявив Арсен Аваков.

Ще один факт порушення виборчого процесу було виявлено у Чернівецькій області. Там зацікавленими особами провадився підкуп студентів. У найближчі дні кримінальне провадження за вказаним фактом буде направлено до суду.

“Ми сподіваємося, що це буде один з перших вироків у країні, мірою покарання за яким стане обмеження волі. Сподіваємося, що наш суд забезпечить процес максимально прозоро та ефективно, і ми зможемо сказати, що вибори були справедливими”, – зазначив міністр внутрішніх справ України.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *