Волонтери збожеволіли через війну і не хочуть, щоб вона закінчувалась

«Зараз на фронті лякає тиша, сепари говорять про “виконання Мінську” і готують у себе вибори. Росія віщає про повернення Донбасу до складу України. Порошенко – про непотрібність нових мобілізацій. ВСП готове посадити будь-кого з героїв України, якщо той дасть команду відкрити вогонь. У країні нарешті запахло світом. Неспокійно поки тільки волонтерам, які говорять, що це не кінець». Про це пише засновник проекту «Повернись живим» Віталій Дейнега на сторінці руху в Facebook https://www.facebook.com/backandalive/posts/539450289545746

«Насправді нас складно не зрозуміти. Вчорашні програмісти, маловідомі журналісти, співробітники провінційних тур-фірм, автомеханіки і домогосподарки раптово стали лідерами громадської думки та медійними персонажами. З останніми пострілами на фронті їх забудуть і зіллють. Ті, хто пішов в систему будуть з’їдені більш досвідченими гравцями. У парламент ми можемо пройти тільки під крилом “великих братів”, а це означає потрапити в систему без шансів щось зробити. Волонтерів забудуть, як вже забули героїв “Небесної сотні” і загиблих рік тому солдатів. Ось їм і неспокійно. Вже зараз розважальні сторінки Фейсбуку стали популярнішими за волонтерські. Всі стали говорити не про війну, а про те хто ж стане мером Києва: чемпіон світу з боксу, один з головних рейдерів країни або колишній господар “конвертаційного центру”, що отримував на руки мільярди при Януковичі. Країна полегшено зітхнула, зачувши світ», – пише Віталій.

«Ви знаєте, я напевно дивний волонтер. Мені подобається просто бути людиною. Просто ходити по вулицях. Мати можливість повернутися до своїх заробітків і мрій. Я багато разів говорив, що не йду в політику і шлю лісом всіх, хто хоче бачити мене в списках своїх партій. Мені подобається ідея повернутися назад у звичайне життя. Ось тільки я туди не поспішаю.

Я напишу ще більшу колонку з цього приводу. Зараз наведу лише пару аргументів чому. Насправді, довід один – миром у нас і не пахне. Для його настання обидві сторони конфлікту повинні вичерпати свої військові та політичні можливості для досягнення своїх цілей. Мети України ніхто з політиків не вирішується озвучити. А гасла про повернення Криму і Донбасу в наш склад в досяжному майбутньому звучать так само реально, як поневолення Україною Марса. Чого ж ми хочемо? Я думаю, що політики хочуть провести вибори і зміцнити свою владу. Я дуже хочу вірити, що хоча б частина з них зацікавлена ​​в закінченні цієї війни. Але я не бачу механізмів її закінчення», – відмічає волонтер.

«18 жовтня по “той бік” пройдуть “вибори” тих, з ким ми нібито повинні домовлятися. Процитую сепарські ЗМІ: “Вибори пройдуть відповідно до законодавства (вгадайте самі якого) і на них будуть присутні міжнародні спостерігачі, які були на виборах глави донецької народної республіки”. Якщо говорити простіше, легітимність обранців буде такою ж, як і референдуму, минулої весни. Навіть ОБСЄ відмовилася надати своїх спостерігачів. Але ми отримаємо колишніх ополчення, з якими ми нібито повинні домовлятися. Ми їх, звичайно, не визнаємо. Як не визнаємо Захарченко та ко. Сказати, що буде далі? Правильно – така ж ескалація, як і після попередніх “Мінська”. Перший Мінськ закінчився Дебальцево та Донецьким аеропортом. Другий – Мар’їнкою та дискотеками всіх калібрів по всій лінії розмежування. Почекаємо, чим же закінчиться цей? Або будемо потроху готуватися?

Для цього тимчасового перепочинку є ще одна причина: Путін хоче тихо і мирно виступити на генеральній асамблеї ООН і закликати всіх до “боротьби з тероризмом в Сирії”. Не тіште себе ілюзіями, не виключать Росію з постійних членів і не позбавлять права вето. ООН продовжить бути таким собі безглуздим геополітичним імпотентом. Але промови, безумовно, будуть гарними. Ще Росія не потягне нових санкцій. Їй треба дати європейцям трохи відійти. У цей же самий час Путін фінансуватиме передвиборні кампанії “правильних” хлопців у різних європейських країнах. Свою війну вони продовжують вести далі.

Під час перепочинку вони будуть створювати тиск на побудову своєї агентурної мережі тут, маніпулювати громадською думкою у нас в тилах і фінансувати окремо взяті політичні партії. Нас з народу, який хоче перемоги і світлого майбутнього, будуть опускати до бажання “миру за всяку ціну”. Це допоможе їм досягти головної мети в цій війні – федералізації Донбасу в складі України і блокування нашого європейського вектора. Наш же Президент заявляє про те, що Україна залишається унітарною та прагне в Європу. Вгадайте, чи влаштовує це “той бік”? І чи готові там з цим миритися?

Головною ознакою кінця війни стало б відведення росіянами своєї техніки з Донбасу. Але цим навіть не пахне. 38-й гумконвой привіз нові вантажі і скоро буде 39-й. Там явно готуються продовжувати. Псевдо створена ДНР може існувати або за чийсь рахунок, або в умовах війни. Це означає, що нам його або впихають назад і змусять “чути Донбас, що говорить губами Захарченко”, або знову заговорять 122 і 152 міліметра. Або ви бачите інші опції?

Так що ласкаво просимо в реальність.

У цей же самий час ми, як військові волонтери продовжуємо працювати. На цих фото бійці третього полку спеціального призначення з нашими подарунками: навігаторами Garmin, насадкою для нічної стрілянини на антиматеріальну гвинтівку Barrett, тепловізорами, артилерійськими планшетами, одним з наших джипів і тепловізором. Тисяч на 300 гривень точно набереться. А треба ще 2 мікроавтобуса і 2 джипа (+3100 $ за кожен). І це тільки одна з груп третього полку спеціального призначення. Ще ми продовжуємо закуповувати обладнання для системи управління артилерійським вогнем ГІС “Арта”, щоб розширити її на 3 сектора АТО, про регулярні закупівлі десятків тепловізорів думаю можна нагадувати.

Як я писав на початку, ми військові волонтери. І ми дуже хочемо миру. Тому готуємося до війни.

Хочеш миру? Купи спецназівцям джип!» – резюмував Віталій.

Проект «Повернись живим»
http://twitter.com/backandalive
http://www.youtube.com/c/SavelifeInUaKiev

Звітність за посиланням: savelife.in.ua/report-cash/

Реквізити:
Приват:
5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій
5168 7423 5191 2419 Стократюк Вікторія
PayPal: звертайтесь в особисті повідомлення групи
Western Union / moneygram / etc (на приціли і прилади нічного бачення):
Irina Turchak + 38 (068) 500 88 00
Картка Приватбанк в євро
4149 4978 3611 9455 Мікульський Дмитро Вікторович
Картка Приватбанк в доларі
4149 4978 3611 9059 Мікульський Дмитро Вікторович
Контакти:
Гаряча лінія:
(044)338-33-38
(068)500-88-00
Заявки від військових:
(068)796-85-57
Графік прийому дзвінків:
Пн-Пт з 09:00 до 20:00; Сб з 09:00 до 16:00
Наш офіс:
Київ, Жилянська, 12а (пн-пт 10:00-19:00, сб 11:30-16:00)
Безготівка::
Отримувач: Благодійна Організація «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим»ЄДРПОУ 39696398
Р/р №26007300905964
ТВБВ №10026/0162 філія-Головне управління по м. Києву та Київ. області АТ «Ощадбанк» МФО 322669
Призначення платежу: Благодійна допомога військовослужбовцям
‪#‎Украина ‪#‎Война ‪#‎Україна ‪#‎Армія ‪#‎повернисьживим ‪#‎вернисьживым






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *