5 відомих на весь світ киян

Їх знає весь світ. Та не завжди їх асоціюють зі столицею України

Девід Духовни

Мойша Духовний, дідусь зірки «Секретних матеріалів» та «Каліфорнікейшен», володаря «Золотого глобуса», був простим київським євреєм. Після революції, у свої 17 років, він від гріха подалі перебрався до Америки і зайнявся журналістикою. Пізніше одружився, у нього народився син Амрам, який пішов по стопах батька, розпочавши письменницьку кар’єру.

Девід знав про своє слов’янське коріння, але все життя вважав себе росіянином. «Прозрів» лише у 2014 році, коли про революцію в Україні заговорила вся планета. «Я виріс, думаючи, що я росіянин, і лише зараз зрозумів, що завжди був українцем. Ніколи не пізно змінитися », написав він тоді у своєму Twitter.

Мілла Йовович

Милла Йовович

Мілла народилася у Києві. Її мати – Галина Логінова, була актрисою. Батько-югослав Богі Йовович – педіатром. Сім’я залишила столицю України і переїхала до Лос-Анджелеса, коли Міллі було п’ять років. Майбутня зірка вирішила піти по стопах матері і досягла в цьому успіху. Вона непогано розмовляє російською, але все-таки з акцентом.

Дастін Хоффман

Дастин Хоффман

Знаменитий голлівудський актор, володар двох «Оскарів», народився у Лос-Анджелесі, але його батьки – кияни. Сім’я Дастіна емігрувала з Радянського Союзу до Америки у 20-ті роки минулого століття, побоюючись репресій. Його бабусю й дідуся розстріляли більшовики.

Андрій Шевченко

Андрей Шевченко

Кращий футболіст Європи 2004 року, переможець Ліги чемпіонів, чемпіон України та Італії в молодості жив в одній із висоток київської Оболоні. Туди його батьки переїхали з села Двірківщина, коли майбутній зірці було три роки.

Батьки Андрія спершу не хотіли, щоб той серйозно займався футболом. Йому готували кар’єру військового, та й возити дитину на тренування потрібно було через усе місто. Але, на щастя, склалося так, як склалося. Тренери побачили в Шевченка задатки хорошого гравця і переконали батьків залишити його у футболі.

Віталій і Володимир Клички

Виталий и Владимир Кличко

Одні з найзнаменитіших боксерів в історії професійного боксу. Батько братів був військовим, сім’я часто переїжджала. У результаті Віталій народився у Киргизії, Володимир – у Казахстані. У 80-ті роки родина переїхала до Києва.

Віталій Кличко закінчив спортивну кар’єру у 2013 році, так і не поступившись нікому чемпіонським титулом за версією WBC. Володимир – чинний володар поясів WBA, IBF, WBO, IBO.

 

http://kraina.novy.tv/






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *