За критику влади – три роки тюрми: ініціатива депутатів

Запровадити кримінальну відповідальність за критику влади будь-якого рівня від вищих до місцевих органів самоврядування, пропонує народний депутат від «Народного фронту» Яценюка Костянтин Матейченко.

До складу Верховної ради депутат увійшов під № 26 виборчого списку партії Яценюка. До моменту обрання 44 річний Костянтин Матейченко обіймав посаду голови Артемівської районної державної адміністрації.

Нардеп Яценюка із «данєцкіх», зареєстрував у Верхрвній Раді проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131) (щодо захисту та збереження авторитету держави».

Він пропонує внести зміни до Розділу ХV Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян, Кримінального кодексу України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131), доповнивши його статтею 339-1 такого змісту:

«Стаття 339-1. Умисні дії щодо підриву авторитету держави та її органів влади.

Суспільно небезпечні протиправні діяння, що посягають на авторитет України як суверенної держави, публічне паплюження, наруга, осквернення чи інші дії спрямовані на підрив авторитету   органів державної влади,  місцевого самоврядування та об‘єднань громадян України, та/або цинічне, зневажливе ставлення й неприйняття як окремих структурних елементів системи державного управління (її відповідних органів), так і держави в цілому, що в подальшому може тягнути за собою порушення усталених соціальних норм і правил організації суспільного й державного ладу та життя – карається виправними роботами на строк до двох років або арештом до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років».

Закон набере чинності з дня його опублікування.

Під дію зініційованої «яценюковцем» статті правоохоронні органи і судді легко можуть підвести будь-яку критику, будь-якого посадовця, будь-якої гілки влади, будь-якого рівня.

Диктаторські закони 16 січня відпочивають.

Враховуючи сліпу і незрозумілу одностайність більшості ВРУ, яка тупо ухвалює вигідні для вищих посадовців держави рішення, даний законопроект цілком може стати законом.

На даний час законопроект перебуває на опрацюванні в комітетах.

 

Андрій Продан (ДЗВІН)





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *