ДЕРЖАВНИМ ПОЖЕЖНИМ НАГЛЯДОМ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИСЯ ПЕРЕВІРКИ ОБ’ЄКТІВ З МАСОВИМ ПЕРЕБУВАННЯМ ЛЮДЕЙ

Державним пожежним наглядом Донецькій області розпочалися перевірки щодо дотримання вимог пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей. Відповідні заходи проводяться на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 10.07.2011р. № 34134/0/1-11 та вказівки Держтехногенбезпеки від 12.07.2011р. № 36/1/4913.

Нагадаємо, що 10 липня у с. Біле Дубровицького району Рівненської області в будинку для престарілих (Дубровицького районного територіального центру соціального обслуговування) виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 16 людей та 11 врятовано (з них 2 особи обслуговуючого персоналу). За попередніми даними – причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

З метою недопущення подібної ситуації в області та приведення об’єктів з масовим перебуванням людей у належний протипожежний стан, інспекторами державного пожежного нагляду здійснюються планові та позапланові перевірки.

Під час обстежень особлива увага приділяється закладам та установам з нічним перебуванням людей, школам-інтернатам для дітей з різними вадами здоров’я, а також територіальним центрам соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та стаціонарних відділень для постійного або тимчасового проживання.

Звертається увага на протипожежний стан електрогосподарства, внутрішнє і зовнішнє протипожежне водопостачання, установки пожежної автоматики, шляхи евакуації і забезпечення первинними засобами пожежогасіння.

Державний пожежний нагляд Донецької області