Що роблять лідери опозиції в Януковича?

Лідери опозиції йдуть до президента Януковича, щоб передати вимоги Майдану. Про це заявив голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк зі сцени Майдану в п’ятницю, 13 грудня.

Він наголосив, що план Януковича – “залити кров’ю Майдан, утворити диктатуру в країні, залишитись єдиним авторитарним лідером, пересаджати всіх, кого може, і продати Україну Росії”.

“План наш із вами – зробити Україну європейською державою. Не дати можливості, щоб хоч один волосок впав з того, хто на цьому Майдані. Підписати Угоду з Європою і показати, хто в Україні справжня влада. А в Україні справжня влада – це народ України”, – сказав він.

“Ми йдемо до Віктора Януковича передати ваші вимоги. Ваші вимоги справедливості, покарання тих, хто знущаються над українцями. Ваші вимоги щодо звільнення незаконно ув’язнених, відставки уряду і щодо нової української влади. Ми ідемо передати Януковичу – ми будемо стояти і боротись до нашої спільної перемоги”, – наголосив Арсеній Яценюк.

Після того, як лідери опозиції передадуть вимоги Майдану, вони, за словами Арсенія Яценюка, повернуться на Майдан: “Ми чітко відзвітують, що ми передали, які вимоги він виконує і як ми будемо робити європейську Україну”.

Нагадаємо, сьогодні Майдан ухвалив рішення направити лідерів трьох опозиційних партій до палацу “Україна”, де вони мають переказати Януковичу вимоги сотень тисяч людей, які протестують на Майдані Незалежності в Києві та площах інших міст України.

Відповідне рішення було ухвалено Майданом з ініціативи лідерів громадських організацій.

Насамперед йдеться про звільнення та закриття кримінальних справ щодо всіх учасників акції протесту. Крім того, серед вимог Майдану – покарання міністра внутрішніх справ Захарченка та інших так званих правоохоронців за застосування сили проти мирних демонстрантів. Третя вимога – відставка уряду Азарова, який несе політичну відповідальність за застосування сили.