Рятувальники закликають громадян не ризикувати життям, виходячи на тонку кригу!

Попри численні заклики рятувальників, навіть в умовах небезпечних перепадів температурних показників, громадяни продовжують відвідувати вкриті кригою водойми і тим самим наражати своє життя на небезпеку.

Зокрема, дивом вдалося уникнути лиха одному відчайдуху на Хмельниччині, який не розрахував власних сил і вийшов днями порибалити на ненадійний лід. Подія сталася 21 березня. О 13:09 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на ставку в с. Міцівці Дунаєвецького району Хмельницької області рибалка провалився під лід та потребує допомоги. До місця події прибуло чергове відділення надзвичайників 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як з’ясувалося, рятувальники добровільної пожежної дружини с. Міцівці оперативно та професійно витягли рибалку на берег ще до прибуття пожежно-рятувального підрозділу.

Тож, рятувальники продовжують профілактичну роботу із населенням та патрулюють водойми по всій країні, аби попередити громадян про небезпеку виходу на лід та запобігти численним нещасним випадкам.

Так, цього тижня фахівці Городнянського районного сектору Управління ДСНС України у Чернігівській області провели профілактично-роз’яснювальний рейд серед любителів зимової риболовлі на річці Чебриж. Рятувальники зверталися до рибалок із застереженням взагалі утриматися від виходу на тонку кригу водойм, адже в умовах нестійких температур лід становиться крихким, під ним утворюються промоїни і, відповідно, зростає ризик опинитися у крижаній воді.

Водночас на Одещині, співробітники Подільського міськрайвідділу провели відпрацювання на водних об’єктах міста Подільськ. Під час заходу рятувальники закликали присутніх не ризикувати життям і зважати на зміну гідрологічної ситуації на водоймах.

Загалом, така профілактична робота проходить по всій Україні із залученням працівників соцслужб та представників ЗМІ. Спільно вони попереджають громадян про наслідки байдужого ставлення до власної безпеки.

 

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає вас утриматися від прогулянок по тонкій кризі у період відлиги та зважати на гідрологічну ситуацію на водоймах країни!






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *