Депутат розповів, як регіонал навмисно знищує танки української армії. Відео

Перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв вимагає від Служби безпеки України, Генерального прокурора та НАБУ негайно провести розслідування фактів використання неякісної моторної оливи для танків, що призвело до виходу їх із ладу та завдало шкоди обороноздатності країни.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в парламенті.

За словами Сергія Соболєва, усі відповідні матеріали, які підтверджують вищезазначені факти, знаходяться в його розпорядженні. До того ж політик зауважив, що інформація на цю тему навмисно приховується і її не можна знайти на жодному носії публічної інформації.

«Півроку тому було виведено з експлуатації понад двадцять танків, які повинні були бути щитом нашої країни проти російської агресії», – обурився парламентарій.

Він також повідомив, що в результаті судового дослідження було визначено причину зупинки танків – неякісна моторна олива компанії «Агрінол», власником якої є народний депутат Олександр Пономарьов.

Сергій Соболєв продемонстрував результати інших перевірок, які свідчать про приховування інформації про експертизу розборки танкових двигунів, яку було зупинено за наказом одного з високих чинів Міноборони.

Перший заступник Голови фракції зазначив, що  саме експертиза двигунів могла дати точну відповідь про причини поломки танків.

Існують також висновки інших експертиз, згідно з якими надмірне попадання шкідливих речовин у двигуни призвело до виходу з ладу танків, додав він.

Сергій Соболєв також звернув увагу на те, що в жодному ЗМІ не з’явилась інформація про пожежу на складах паливно-мастильних матеріалів, яка два тижні тому сталася у м. Слов’янську.

«Чому цю інформацію не перевіряють офіційні органи – мені не зрозуміло. Чому до цього часу не зібрали засідання РНБО, яке повинно проаналізувати цю виняткову ситуацію?» – запитав політик.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *