Спецоперація на Луганщині

Дві доби знадобилось поліцейським Луганщини для встановлення всіх обставин вбивства 52-річного мешканця Станично-Луганського району та затримання його ймовірного вбивці.

Співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що 11 вересня безвісти зник 52-річний місцевий мешканець. Поліцейські розпочали пошуки чоловіка, відпрацьовували зав’язки зниклого та встановлювали хронологію подій.

Проведеними заходами правоохоронці встановили, що ввечері того дня чоловіка бачили в гостях у знайомих в одному з приватних будинків. Під час проведення огляду цього подвір’я, увагу поліцейських привернула перекопана, з залишками багаття, ділянка подвір’я. Прибравши ґрунт оперативники виявили зневічений труп розшукуваного.

Під час проведення слідчих дій поліцейські встановили особу ймовірного вбивці, ним виявився 17-річний місцевий мешканець. На розшук та затримання підозрюваного було орієнтовано особовий склад Управління карного розшуку Головного Управління Національної Поліції, місцевого відділу поліції, батальйону «Луганськ-1».

Перевіривши всіх родичей та знайомих підозрюваного, покинуті будинки та споруди, «прочесавши» навколишні лісосмуги поліцейські затримали підозрюваного.

Під час спілкування з молодиком та свідками злочину поліцейські встановили, що того дня підозрюваний, перебуваючи у своїх знайомих, безпідставно з вигаданих мотивів почав знущатися, а з годом й бити 52-річного чоловіка. У розпалі гніву молодик дістав ніж та декілька разів вдарив потерпілого. Згодом на тілі померлого експерти нарахували більше 10 колотих ран.

Вранці наступного дня 42-річний батько підозрюваного прийшов на подвір’я, де сталося вбивство, та з метою приховати сліди злочину, закопав труп. На місці поховання чоловік розпалив багаття, яке, за задумом, мало б повністю знищити речові докази. Того ж дня батько і син залишили свою домівку та переховувались від правоохоронців.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України «Умисне вбивство». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 років до довічного ув’язнення. Натепер молодика затримано в порядку ст. 208 КПК України. Батько підозрюваного перебуває у розшуку, вживаються заходи щодо його затримання. Також слідству належить надати правову оцінку діям всіх учасників події.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *