На Одещині продовжують ліквідовувати наслідки негоди: оперативна інформація

На території Одеської області спостерігається сильна хуртовина та снігові замети,  швидкість вітру становить 15-20 м/с (пориви), місцями до 25 м/с, видимість 100 – 500м, – температура повітря вночі 14-16, вдень 10-15 морозу.

З 08:00 6 січня заборонено рух вантажних, великовантажних та великогабаритних транспортних засобів, з 10:00 – закритий рух транспортних засобів на автошляхах загального користування по трасі Одеса-Миколаїв та Одеса – Рені. З 18.00 6 січня заборонено рух автотранспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування (державного та місцевого значення) Арцизського, Білгород – Дністровського, Болградського, Кілійського, Ізмаїльського, Ренійського, Саратського, Тарутинського, Татарбунарського районів Одеської області. У визначених місцях відстою на території області перебуває 172 одиниці техніки.

Створились затори транспортних засобів Ізмаїльському районі за межами с. Кирнички (біля 30 автомобілів), Біляївський район біля с. Маяки (20 автомобілів). Решта транспортних заторів ліквідовано. Всього зі снігових заметів вилучено 216 автомобілів, у тому числі автомобіль швидкої медичної допомоги, який прямував на виклик, врятовано 633 людини, з них 100 дітей.

Для проведення невідкладних робіт і ліквідації надзвичайних подій від Головного управління ДСНС України в Одеській області задіяні 99 одиниць спеціальної  техніки та 286 чоловік особового складу. Від Національної поліції та Національної гвардії залучено  31 одиниця техніки та 73 чоловіка особового складу. Для розчищення автодоріг від Служби автомобільних доріг працює 105 одиниці спеціальної  техніки та 133 працівників.

На території м. Одеса працює 65 одиниць техніки комунальних служб та залучено 117 працівників. По районам обласні задіяні 156 одиниць техніки та 283 працівника комунальних служб.

Всього від служб Одеської області залучено 524 одиниці техніки та 1062 чоловік особового складу.

Системи життєзабезпечення, медичні установи та заклади соціального захисту працюють в штатному режимі.

На території області розгорнуто 47 пунктів обігріву, у тому числі 5 мобільних пунктів обігріву від Головного управління ДСНС в Одеській області. З початку ускладнення погодних умов через мобільні пункти обігріву пройшло 189 людей.

За повідомленням ПАТ «Одесаобленерго» знеструмлено 38 населенних пунктів в Арцизському, Болградському,  Ізмаїльському,  Кілійському,  Ренійському, Котовському, Ширяївському. Білгород-Дністровському, Іванівському районах. Для відновлення енергопостачання задіяно 68 одиниць техніки та 170 працівників.

Ліквідація наслідків несприятливих погодних умов триває.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *